×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Gyurcsány idegállapotba került egy kampánygyűlésen

 

Világosan megmutatták az elmúlt napok, hogy mire lehet számítani az ellenzéki pártoktól: ha hatalomra kerülnek, erőszakosan elhallgattatják azokat, akik nem értenek velük egyet – mondta Dömötör Csaba államtitkár a parlamentben. Vasárnap került fel az internetre felvétel arról, ahogy Gyurcsány Ferenc egy debreceni kampányrendezvényen két centiről az arcába üvöltve fenyeget egy férfit. A volt kormányfő szerint ő csak rendreutasított egy agresszív férfit – hangzott el az M1 Híradójában.


„Fogja be a száját és viselkedjen rendesen!” – hangzik el Gyurcsány Ferenctől egy internetre feltöltött alig harminc másodperces videóban. A telefonnal készült felvételt az Elemi.hu tette közzé, azzal a felütéssel, hogy Gyurcsány idegállapotba került.

A volt miniszterelnök Debrecenben tartott utcafórumot, ami ellen több helyi civil tüntetett. A DK elnöke ekkor odament az egyik demonstrálóhoz és – a videón jól láthatóan – szinte a férfi arcába hajolva, mutatóujját pedig agresszíven a mellkasának szegezve fenyegetőzni kezdett: „Azt javaslom magának, hogy nagyon gyorsan fogja be a száját és viselkedjen rendesen. Megértette? A hétszázát!”

 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Hipokrácia hatalma (@a_hipokracia_hatalma) által megosztott bejegyzés

„Tisztelt képviselő úr! Ez lenne az európai stílus, amit önök követelnek reggeltől estig?” – tette fel a kérdést Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára.

Gyurcsány Ferenc debreceni kampányturnéja téma volt hétfőn a parlamentben is. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti titkára Arató Gergelynek adott viszonválaszában úgy fogalmazott: a baloldal már megmutatta, milyen az, amikor az erőszak hatalommal párosul.

„Ebben a mondatban minden benne van! Mindent elmond arról ugyanis, hogy hogyan állnak azokhoz, akik másként képzelik el Magyarország jövőjét, mint önök. Mindent elmond arról, hogy 15 év ide vagy oda a baloldal erőszakossága semmit, de semmit nem változott. Ez az a hozzáállás, ez az a típusú fenyegetőzés, amiből a szemkilövetések lettek 2006-ban” – mondta Dömötör Csaba.

2006. október 23-án a gyurcsányi terrorban több áldozat maradandó sérüléseket szenvedett, volt aki megvakult, amikor gumilövedékkel lőttek rá. Gyurcsány Ferenc volt ekkor a miniszterelnök. Sokan éppen az ő lemondását követelve vonultak utcára, miután kiszivárgott, hogy a baloldal hazudott a kampányban.

De az utóbbi időben botrányba keveredett a Jobbik elnöke is, akinek hajdúhadházi utcafórumán tepertek a földre egy ellene tüntetőt. A Jakab Péter állítólagos testőrei által bántalmazott férfiról később kiderült, a Jobbik elnökének egykori képviselőtársa, Rubi Gergely volt.

A Momentum elnöke pedig néhány éve rendőrökre támadt egy füstgránáttal a Kossuth téren, bár Fekete-Győr András szerint azt csak ejtette. Szintén a Momentum elnöke volt az, aki berontott az Origo szerkesztőségébe és számonkérte a neki nem tetsző cikkek miatt a lap egyik újságíróját.

Idén márciusban pedig egy internetre feltöltött videóban nyíltan megfenyegette a jobboldali újságírókat azzal, hogy elveszi a munkájukat.