logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Gyurcsány-kormány távozását folyamatosan követelték a tüntetők – Őszöd’15

| Szerző: hirado.hu
A kormány távozását követelte mintegy négyszáz tüntető Szeged belvárosában szerdán este.

A városháza előtt összegyűlt tiltakozók transzparensein a „Piros lapot a kormánynak”, „Mondd Ferikém, te mennyi tandíjat fizettél a diplomádért?”, „Igaz magyaroknak nem kell hazug kormány”, „Ébredj, magyar! ”, „Megbízható városvezetést” – feliratok voltak olvashatók.

A nemzeti színű zászlókkal és néhány Árpád-sávos lobogóval felszerelkezett demonstrálók közül néhányan fehér szalagot viseltek. A lobogók között feltűnt a Jobbik zászlaja is.

A sípokkal, kürtökkel, dobokkal felszerelkezett tömegben az „Ébresztő!”, „Hazaáruló”, „Hazug kormány mondjon le!” jelszavakat skandálták.

Fél nyolc körül az összegyűlt tömeg a rendőrség biztosította útvonalon a belvároson keresztül elindult a múzeum épülete elé. A színház épülete érve a tömeg nemzeti színházat követelt.

Péter Árpád, a múlt héten kezdődött demonstrációsorozat egyik vezéralakja bejelentette, a tiltakozó akció folytatásaként csütörtökön este sörös, virslis „dzsemborit” rendeznek a múzeum előtt.


Szerdán este is tüntettek Kecskemét főterén

Kecskemét főterén szerdán este több mint százan követelték a Gyurcsány-kormány lemondását és új választások kiírását.

A magyar és a székely himnusz eléneklése után fiatalok Wass Albert-idézeteket olvastak fel. Politikai beszédek nem hangzottak el. A magyar zászlókat lengető tömeg a városközpontból sétára indult, és csatlakozásra kérték a városlakókat. „Ébresztő!” skandálta a tömeg séta közben.

Több ablakból zászlókkal integettek és gyertyákat gyújtottak a tüntetőkkel való szolidaritásuk jeléül.

A séta rendzavarás nélkül zajlott le.


Kaposváron százan követelték a kormányfő lemondását

Kaposvár főterén szerdán este mintegy százan tüntettek a miniszterelnök lemondását és a kormány távozását követelve.

A demonstráción ezúttal is a szokott menetrendben követték  egymást az események: a miniszterelnök lemondását követelő beszédek, irodalmi idézetek, felvételről népzene, politikai humor, az elhangzottakkal egyetértő „Gyurcsány takarodj! , Csótánykormány mondjon le!” skandálások.

A téren egy nagyobb és egy kisebb címeres nemzeti zászlót – utóbbi mellett egy Árpád-sávos – tűztek ki a Kossuth-szobornál, a talapzatnál levő virágtartóra pedig ismét felkerült a „Ne bántsd a magyart!” feliratú tábla.

Csernák Árpád, a tüntetés vezérszónoka a korábbi napok lendületével számolt be a legfrissebb fővárosi hírekről, s arról, hogy mely városokban demonstrálnak még rajtuk kívül.

A felszólalók egyike azt kérdezte a hallgatóságtól: hogy lehet az, hogy az Európai Unió most, amikor kiderült, hogy a miniszterelnök hazudott, mégis elfogadta a konvergenciaprogramot? Önmagának adott válasza az volt, hogy megint magukra maradtak a magyarok.

„Akárcsak 1956-ban” – vont történelmi párhuzamot Csernák Árpád, majd azt fejtegette: nem szabad meghátrálni, addig kell folytatni a tüntetést, amíg Gyurcsány Ferenc le nem mond.


A hirado.hu időutazásra hívja az olvasóit! 15 éve került ki az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az MTI archív anyagai segítségével megmutatjuk milyen hírek tartották lázban az országot. A hírfolyamunk szeptember 17-én 16:38 perckor kezdődik (ekkor került ki az első hír a kiszivárgott felvételről) és egészen október végéig tart. A cikkek mellett videókat is bemutatunk, és közéleti szereplőkkel értékeljük a Gyurcsány-beszéd hatását.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még