×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Gyurcsány: Fogja be a száját és viselkedjen rendesen!

 

„Azt javaslom magának, nagyon gyorsan fogja be a száját, és viselkedjen rendesen! Megértette?” – ezt mondta Gyurcsány Ferenc tegnap egy ellene tüntetőnek Debrecenben. A DK elnöke egészen közel hajolt a férfihoz és agresszíven a mutatóujját a mellkasának szegezve fenyegette meg a demonstrálót. A baloldal vezetője szerint csak rendre utasított valakit, aki megpróbálta széttrollkodni a rendezvényét – közölte az M1 Híradó.


Az agresszív rövid monológ egy internetre feltöltött alig harminc másodperces videóban látható. A telefonnal készült felvételt az elemi.hu tette közzé, azzal a felütéssel, hogy – idézzük – Gyurcsány idegállapotba került.

A cikk szerint a volt miniszterelnök éppen utcafórumot tartott, ami ellen több civil tüntetett. A DK elnöke ekkor odament az egyik demonstrálóhoz és – a videón jól láthatóan – szinte a férfi arcába hajolva, mutatóujját pedig agresszíven a mellkasának szegezve fenyegetőzni kezdett.

A volt miniszterelnöktől finoman szólva sem idegen a megfélemlítés. 15 évvel ezelőtt még durvább fenyítéssel üzent a vele nem szimpatizálóknak. Az őszödi beszéd kiszivárgása után több százan követelték a lemondását a fővárosban. A demonstrálókat azonban a rendőrök a baloldali politikus utasítására brutális eszközökkel oszlatták, miközben nem csak a tüntetőkre, hanem a hazafelé tartó civilekre is rátámadtak. Könnygázgránátot, vízágyút vetettek be, és fejmagasságban lőtték a gumilövedékeket. A gyurcsányi terrorban százak sérültek meg, volt, akinek kilőtték a szemét.

Az egyik áldozattal egy hónapja szintén egy fórumon szembesítették a Gyurcsány Ferencet. Nagy László volt az egyik olyan tüntető, aki egy közelről kilőtt gumilövedék miatt fél szemére megvakult. A fórumon hiába kérték Gyurcsány Ferenctől, hogy kérjen bocsánatot a történtek miatt. A volt miniszterelnök ezt nem tette meg, helyette a fél szemére megvakult férfi külsején viccelődött.

A bocsánatkérés a DK elnökének mostani debreceni utcafórumán történt szóváltása után is elmaradt. Gyurcsány Ferenc saját közösségi oldalán arra utalt,

büszke a történtekre és ezt fogja tenni legközelebb is.

Az agresszív viselkedésről a DK frakcióvezetője a bejegyzésben azt írta, semmi más nem történt, csak rendre utasított valakit, aki szerinte megpróbálta széttrollkodni a rendezvényét.

A címlapfotón Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd).