logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Máris megkedvelte budapesti otthonát Szása, a szibériai tigris

| Szerző: hirado.hu
A hét elején megérkezett Veszprémből Szása, az új hím szibériai tigris. A tizenkét éves állat nem illetődött meg a költözéstől, és már javában ismerkedik új otthonával a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Nemsokára pedig megismerkedhet Nivával, a már régebb óta a budapesti állatkertben élő nőstény tigrissel.

 

A nagymacska azért került Budapestre, mert a veszprémi állatkertben átépítik a nagymacskák tartóhelyét. Szása rendkívül szelíd állat, barátságos a gondozóival, mindez pedig annak tudható be, hogy kézzel nevelték, ugyanis édesanyja elpusztult.

A nagy testű ragadozónak először új otthonához, az új környezethez kell hozzászoknia, a következő lépés pedig a már régebb óta Budapesten élő nősténnyel, Nivával való összeszoktatása lesz. Dr. Sós Endre, a Fővárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi és állategészségügyi igazgatója szerint a két nagymacska fokozatosan egyre gyakrabban élvezheti majd egymás társaságát, és elképzelhető, hogy később párosodhatnak is.

A szibériai tigrisek megmentésére egy tenyészprogramot tart fenn az Európai Állatkertek Szövetsége, ennek a budapesti állatkert is része. Szása a program keretében kerülhetett új otthonába. A Fővárosi Állat- és Növénykertben 1877 óta foglalkoznak tigrisek tartásával.

A címlapfotón egy szibériai tigris (Fotó: MTI/Vajda János).

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még