logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Újra utazhatunk a nosztalgiavillamossal a Duna-parton

Elindul az őszi nosztalgiaszezon a Duna-parti villamosvonalon: az érdeklődők szeptember 25. és október 31. között minden hétvégén igénybe vehetik a 2-es villamos vonalán közlekedő nosztalgiavillamosokat.

Mint írják, szombaton az eredeti állapota szerint felújított barna 611-es villamossal, vasárnap a 2806-os sárga, az 1960 és 1970-es évekre jellemző kialakítású villamossal utazhatnak a régi járművek iránt érdeklődők. A villamosok szombaton és vasárnap óránként indulnak 14:0 és 18:08 között a Közvágóhídról, valamint 14:37 és 18:37 között a Jászai Mari térről – írja közleményében a BKV Zrt.

A National Geographic által a világ 10 legszebbje közé választott Duna-parti villamosvonalon utazva különböző műemlékek, látnivalók csodálhatóak meg, többek között az Országház, a budapesti hidak, a budai Vár és a Gellért-hegy.

A fővárosban 2009 óta élvezhetik a BKK ügyfelei a nosztalgiaközlekedést, amelyet a cég évről évre fejleszt. Az autómentes napon, az elmúlt hétvégén már láthatta a nagyközönség a nosztalgiavillamosokat a Deák Ferenc téren. Több mint tíz jármű sorakozott fel a 100 évesnél is idősebb favázas villamostól a legújabb alacsonypadlós CAF-ig. Szombattól október végéig van  lehetőség arra, hogy a régi villamosokat is igénybe vegye az utazóközönség – áll a közleményben.

A nosztalgiajáratokat nosztalgia vonal- vagy napijeggyel, valamint éves nosztalgiabérlettel lehet igénybe venni, amelyek megvásárolhatók elővételben a BKK ügyfélközpontjaiban vagy a helyszínen, a járművön dolgozó ellenőrnél.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még