logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Őszöd’15 – Balázs Péter: A véleményem lesújtó, az őszödi beszéd minden szegmensében felháborító

| Szerző: hirado.hu
15 év, 15 gondolat az őszödi beszédről! A hirado.hu-nak 15 közéleti személyiség fejtette ki a véleményét arról, hogy milyen hatást gyakorolt Magyarországra Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök 2006-os hazugságbeszéde. Balázs Péter színművész szerint a legfelháborítóbb az, hogy ma „ez a hazug társaság az ország vezetésére ácsingózik”.

 

Hogy a magyar társadalomra milyen hatással volt az őszödi beszéd arra nem tudnék pontosan válaszolni, de a rám gyakorolt hatásra tudok – kezdte a hirado.hu kérdésére Balázs Péter.

A véleményem lesújtó, a 15 évvel ezelőtti úgynevezett őszödi beszéd minden szegmensében felháborító. A székét bitorló egykori miniszterelnök nem tudom milyen okból, de közli, hogy minden szava hazugság. De felháborító az is, hogy akiknek mondja, azok között nincs egy olyan ember, aki felállna és így szólna, hogy „én nem akarok egy böszme és egy hazug párt tagja lenni” – ha szabad ezt a kifejezést használnom. Szerintem a legfelháborítóbb az, hogy ez a hazug társaság az ország vezetésére ácsingózik. Oliver Cromwell mondta, ha jól tudom, hogy: „Bízzál Istenben, és tartsd szárazon a puskaport.” Tehát kedves honfitársaim! Bízzunk Istenben, de a szavazófülke legyen a mi csattanós válaszunk, hogy örökre elvegyük e tehetségtelen gyülekezet kedvét és főleg lehetőségét a hatalom közelébe férkőzésének – tette hozzá.

Balázs Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

Őszöd’15 – Nagy Feró: Olyan, mintha csak mi, idősebbek emlékeznénk az őszödi beszédre

A zenész azt mondta, hogy amikor először meghallotta a beszédet, nem akarta elhinni, hogy igaz lehet.

Őszöd’15 – Bayer Zsolt: Lelepleződött a mindenre képes, aljas politika és annak képviselője

Az újságíró szerint alapvetően változtatta meg a beszéd a magyar politikai életet, a magyar belpolitikát.

Őszöd’15 – Dopeman: Gyurcsány történelmi bűnt követett el

Pityinger László, azaz Dopeman szerint Gyurcsány csupán arra jó, hogy „legyaluljon” egy ellenzéki közösséget.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még