logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Európa demográfiai megújulását, fenntarthatóságát, jövőjét a családok megerősítésében és támogatásában látjuk”

Közös nyilatkozatot írtak alá a családok támogatásáról a részt vevő állam- és kormányfők a IV. Budapesti Demográfiai Csúcson – jelentette be Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön a Várkert Bazárban.

Európa demográfiai megújulását, fenntarthatóságát, jövőjét a családok megerősítésében és támogatásában látjuk” – fogalmazott a rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vucic szerb államfő, Andrej Babis cseh miniszterelnök, Janez Jansa szlovén kormányfő és Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina államelnökségének szerb tagja jelenlétében.

Novák Katalin később a Facebook-oldalán kiemelte: a dokumentummal elkötelezik magukat, hogy hatékony családpolitikával segítik a gyermekvállalást, a fiatalok családtervezési céljainak megvalósulását, ösztönzik a méltányos béreket, a munkát biztosító munkaalapú gazdaság fejlesztését.

Egyebek mellett szorgalmazzák azt is, hogy a demográfiai szempontok valamennyi uniós szakpolitikában érvényesüljenek – tette hozzá a családpolitikáért felelős miniszter.

A demográfiai csúcsról készült részletes tudósításunkat itt olvashatja. Az eseményen többek között Orbán Viktor miniszterelnök és Mike Pence, az USA korábbi alelnöke is felszólalt.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotón: Andrej Babis cseh miniszterelnök, Janez Jansa szlovén kormányfő, Orbán Viktor miniszterelnök és Aleksandar Vucic szerb államfő a Budapesti Demográfiai Csúcson (Fotó: Facebook)

Ajánljuk még