×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

25 millió forintot tehetett zsebre jogosulatlanul Karácsony Gergely

 

Továbbra sem árulja el Karácsony Gergely főpolgármester, hogy mennyit keresett abban az időszakban, amikor szabálytalanul, megfelelő képzettség nélkül foglalkoztatta a Corvinus Egyetem. A Magyar Nemzet napok óta érdeklődik a főpolgármesternél és a budapesti városházán, mégsem kap választ. A lap – a kinevezési okiratok alapján – úgy számol, hogy egyetemi oktatói pályafutása alatt összesen mintegy 25 millió forintot keresett Karácsony Gergely. Bruttó összegről van szó – hangzott el az M1 Híradójában.


Tíz év alatt csaknem bruttó 25 millió forintot tehetett zsebre jogosulatlanul Karácsony Gergely főpolgármester, amíg a Corvinus Egyetemen oktatott írta meg a Magyar Nemzet csütörtöki számában. Az összeg kapcsán a Mediaworks Hírcentruma Hatvanban újra megpróbálta szóra bírni a miniszterelnök-jelöltségért küzdő balliberális politikust, aki a kamuvideós Korózs Lajos mellett kampányolt.

Az Oktatási Hivatal 2004. január 1-től ellenőrizte a Budapesti Corvinus Egyetem harminckét oktatójának jogviszonyát, akik közül csak Karácsony Gergely nem teljesítette a foglalkoztatásához szükséges feltételeket. A főpolgármester az ezzel kapcsolatos újságírói kérdéseket folyamatosan elhárította, és a felsőoktatási intézményre próbálta hárítani a felelősséget.

A hónapok óta hazugságspirálban lévő Karácsony Gergelyről most az is kiderült: valótlant állított a fizetéséről is.

A Magyar Nemzet ugyanis megszerezte a főpolgármester adott időszakra vonatkozó kinevezési okiratait, amelyekből kiderül, hogy 2004 márciusában tanársegédként havi 144 000 forintos fizetésért kezdett el dolgozni a Corvinuson. A következő év januárjától 154 800 forintra emelték az illetményét, majd 2005 szeptemberétől 161 800 forintra módosult a bére. Közvetlenül a 2006-os választások előtt még gyorsan emelte a Gyurcsány-kormány az oktatói fizetéseket, esetében ez pár ezer forintot jelentett.

A nagy ugrás 2008. március elsejétől következett. Ekkor nevezték ki adjunktusnak, és a fizetése 218 700 forintra emelkedett és maradt is egészen a 2014. augusztus 31-én történt távozásáig. Mind ezek alapján tehát

majdnem 25 millió forintot keresett Karácsony Gergely a Corvinus Egyetemen úgy, hogy hiányoztak az oktatói munkavégzéséhez szükséges alapvető feltételek:

a megfelelő nyelvismeretet igazoló okmány, illetve a doktorjelölti jogviszony megkezdése.

A Magyar Nemzet emlékeztet rá: a 2000-es évek nagy részében Karácsony Gergely már elkötelezett, bizalmi emberként dolgozott az MSZP–SZDSZ-kormánynak. Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején, a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs politikai államtitkárságával 2004. január elsejétől is szerződésben állt Karácsony cége, a Social Report Bt., amely politikai tanácsadásért további havi 350 ezer forint plusz áfa díjazást kapott.