logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

25 millió forintot tehetett zsebre jogosulatlanul Karácsony Gergely

Továbbra sem árulja el Karácsony Gergely főpolgármester, hogy mennyit keresett abban az időszakban, amikor szabálytalanul, megfelelő képzettség nélkül foglalkoztatta a Corvinus Egyetem. A Magyar Nemzet napok óta érdeklődik a főpolgármesternél és a budapesti városházán, mégsem kap választ. A lap – a kinevezési okiratok alapján – úgy számol, hogy egyetemi oktatói pályafutása alatt összesen mintegy 25 millió forintot keresett Karácsony Gergely. Bruttó összegről van szó – hangzott el az M1 Híradójában.

Tíz év alatt csaknem bruttó 25 millió forintot tehetett zsebre jogosulatlanul Karácsony Gergely főpolgármester, amíg a Corvinus Egyetemen oktatott írta meg a Magyar Nemzet csütörtöki számában. Az összeg kapcsán a Mediaworks Hírcentruma Hatvanban újra megpróbálta szóra bírni a miniszterelnök-jelöltségért küzdő balliberális politikust, aki a kamuvideós Korózs Lajos mellett kampányolt.

Az Oktatási Hivatal 2004. január 1-től ellenőrizte a Budapesti Corvinus Egyetem harminckét oktatójának jogviszonyát, akik közül csak Karácsony Gergely nem teljesítette a foglalkoztatásához szükséges feltételeket. A főpolgármester az ezzel kapcsolatos újságírói kérdéseket folyamatosan elhárította, és a felsőoktatási intézményre próbálta hárítani a felelősséget.

A hónapok óta hazugságspirálban lévő Karácsony Gergelyről most az is kiderült: valótlant állított a fizetéséről is.

A Magyar Nemzet ugyanis megszerezte a főpolgármester adott időszakra vonatkozó kinevezési okiratait, amelyekből kiderül, hogy 2004 márciusában tanársegédként havi 144 000 forintos fizetésért kezdett el dolgozni a Corvinuson. A következő év januárjától 154 800 forintra emelték az illetményét, majd 2005 szeptemberétől 161 800 forintra módosult a bére. Közvetlenül a 2006-os választások előtt még gyorsan emelte a Gyurcsány-kormány az oktatói fizetéseket, esetében ez pár ezer forintot jelentett.

A nagy ugrás 2008. március elsejétől következett. Ekkor nevezték ki adjunktusnak, és a fizetése 218 700 forintra emelkedett és maradt is egészen a 2014. augusztus 31-én történt távozásáig. Mind ezek alapján tehát

majdnem 25 millió forintot keresett Karácsony Gergely a Corvinus Egyetemen úgy, hogy hiányoztak az oktatói munkavégzéséhez szükséges alapvető feltételek:

a megfelelő nyelvismeretet igazoló okmány, illetve a doktorjelölti jogviszony megkezdése.

A Magyar Nemzet emlékeztet rá: a 2000-es évek nagy részében Karácsony Gergely már elkötelezett, bizalmi emberként dolgozott az MSZP–SZDSZ-kormánynak. Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején, a Miniszterelnöki Hivatal koordinációs politikai államtitkárságával 2004. január elsejétől is szerződésben állt Karácsony cége, a Social Report Bt., amely politikai tanácsadásért további havi 350 ezer forint plusz áfa díjazást kapott.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még