logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Nem tartja elég fontosnak Karácsony, hogy tisztázza a körülötte kialakult ellentmondásokat

Továbbra sem árulja el Karácsony Gergely főpolgármester, hogy mennyit keresett abban az időszakban, amikor szabálytalanul foglalkoztatta tanársegédként, majd adjunktusként a Corvinus Egyetem. Korábban csak annyit mondott, hogy – szerinte – nem jutott jogtalan előnyhöz, és egyébként sem a pénz miatt ment tanítani – közölte az M1 Híradója.

Karácsony Gergely szerdán a Párbeszéd online tájékoztatóján arról beszélt, hogy ingyenessé kell tenni a 14 év alattiak tömegközlekedését az agglomerációban. Azt viszont a főpolgármester már nem tartotta elég fontos ügynek, hogy tisztázza a saját maga körül kialakult ellentmondásokat.

A Magyar Nemzet számolt be arról, hogy Karácsony Gergely nem mondott igazat egyetemi fizetéséről. Kiderítették, hogy a főpolgármester kétszer annyit keresett adjunktusként, mint amennyiről múlt heti nyilatkozataiban beszélt.

Karácsony Gergely már 2008-tól havi 218 ezer forintot kapott, ami duplája annak, amit említett. Ekkor egy hasonló státuszban lévő egyetemi oktató 100 ezer alatti összeget vihetett csak haza. Az ezzel kapcsolatos kérdésekre azonban eddig érdemben nem reagált. A lap szerdán azt írta: tovább titkolózik Karácsony az egyetemi fizetéséről, de már nem sokáig.

Hiába kérdezik az újságírók hónapok óta korábbi munkaviszonyáról Karácsony Gergelyt, folyamatosan hárít és magyarázkodik, hasonlóan a nyelvvizsgaügyéhez. A baloldali politikus nyár elején egy interjúban bizonygatta, hogy van nyelvvizsgája. Később azt mondta, hogy ő inkább a szaknyelvre specializálódott. De közben kiderült: nem mondott igazat.

A sajtó nyilvánosságra hozta, hogy Karácsony Gergelynek nincs C típusú angolnyelv-vizsgája és doktorjelölti jogviszonynal sem rendelkezik. Pedig ezek nélkül nem lehetett volna sem tanársegéd, sem adjunktus a Corvinuson.

Az ügyben az Oktatási Hivatal is vizsgálatot folytatott. Ennek eredményét a Bennfentes.hu oknyomozó portál a közelmúltban hozta nyilvánosságra, amiből kiderült: Karácsony Gergelynek nem volt meg a megfelelő képzettsége, így jogszerűtlenül alkalmazta őt a Corvinus egyetem a 2000-es években.

Amikor azonban a főpolgármestert ezzel szembesítették, a felelősségét a Corvinus akkori vezetésére hárította. A Magyar Nemzet megkeresésére a Városháza is azt közölte: forduljanak az egyetemhez.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még