logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A bevallott kétszeresét kereste jogtalanul Karácsony a Corvinuson

Karácsony Gergely kétszer annyit keresett adjunktusként 2008-ban, mint amennyiről a múlt héten beszélt – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap birtokába jutott információk egyértelműen cáfolják Karácsony Gergely szavait. Egy múlt heti fórumon Karácsony Gergely még azt állította egy újságírói kérdésre válaszolva, hogy nagyjából százezer forintot keresett – közölte az M1 Híradója.

Azt elismeri, hogy jogtalan előnyökhöz jutott?” – kérdezték a főpolgármestert. „De nem jutottam jogtalan előnyökhöz, tekintettel arra, hogy egyetemi tanársegédként ugyanazt a fizetést kaptam” – néhány napja még ezt mondta Karácsony Gergely, amikor arról kérdezték, miként lehetett tanársegédje, majd pedig adjunktusa a Corvinus Egyetemnek, miközben sem a kinevezésekhez szükséges C típusú nyelvvizsgával, sem pedig a szükséges doktorjelölti jogviszonnyal nem rendelkezett.

A Magyar Nemzet most kiderítette: a főpolgármester nem mondott igazat. Mint írják: Karácsony Gergely kétszer annyit keresett adjunktusként 2008-ban, mint amennyiről a főpolgármester a múlt heti nyilatkozataiban beszélt. Azt állítják: értesüléseik szerint Karácsony Gergely adjunktusi fizetése már 2008-tól havi 218 ezer forint volt, vagyis több mint a duplája annak, amit a főpolgármester említett.

Ekkor egy hasonló státuszban lévő egyetemi oktató százezer alatti fizetést vihetett csak haza.

A baloldali politikus többször is elhárította a sajtó érdeklődését korábbi munkaviszonyával kapcsolatban.

A nyelvvizsgájáról és doktori fokozatáról sem mondott igazat korábban. Mint kiderült, Karácsony Gergelynek nincs angolnyelv-vizsgája, ennek hiányában pedig nem is lehetett volna sem tanársegéd, sem adjunktus a Corvinuson.

Az ügyben az Oktatási Hivatal is vizsgálatot folytatott. Ennek eredményét a Bennfentes.hu oknyomozó portál a közelmúltban hozta nyilvánosságra, s kiderült: Karácsony Gergelynek nem volt meg a megfelelő képzettsége, így jogszerűtlenül alkalmazta őt a Corvinus Egyetem a 2000-es években. Amikor azonban a főpolgármestert ezzel szembesítették, a felelősséget a Corvinus akkori vezetésére hárította.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még