×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Kálomista: a mozik politikai okból fúrják az őszödi beszédről szóló filmet

 

A mozik politikai okokból elsüllyesztenék a 2006-os őszödi beszédről és az azt követő eseményekről szóló filmet – állítja Kálomista Gábor. A főproducer szerint ez abból is látszik, hogy a nagyobb mozik alig akarják bemutatni, a kisebb vidéki filmszínházakat pedig szinte megfélemlítették. Kálomista Gábor szerint ez már a sokadik baloldali támadás a politikai thriller ellen – hangzott el az M1 Híradójában.


Politikai okokból akarják megakadályozni, hogy minél több emberhez eljusson az őszödi beszéd kiszivárgását és az azt követő eseményeket feldolgozó film – mondta az Elk*rtuk főproducere az Indexnek.

Kálomista Gábor csalódott, szerinte a mozihálózatokkal nehézkes a tárgyalás: „Hihetetlen, de a Budapest Film például mindösszesen egy délutáni vetítési időpontot adott.

A főproducer természetesen Gyurcsány Ferenc befolyását sejti a háttérben, ami nem meglepő, hiszen a főváros balliberális vezetése ideológiai alapon gáncsolja a filmet.

A politikai krimi apropóját Gyurcsány Ferenc 15 éve kiszivárgott őszödi beszéde adta, amelyben maga vallotta be, hogy hazudott a választóknak, és kormányával a csőd szélére sodorta az országot. A filmben élethűen jelennek meg a Gyurcsány Ferenc lemondását követelő tüntetések és az azokat vérbefojtó gyurcsányi terror jelenetei is.

A történet ugyan fikciós, de valós eseményeket és tényeket mutat be – ezért félnek tőle a baloldalon” – közölte Kálomista Gábor.

(Fotó:MTI/Füzesi Ferenc)

A helyzetet a mozik sem hagyták szó nélkül. A Budapest Film részéről közölték, hogy egyetlen filmet sem szeretnének rossz helyzetbe hozni, és ha indokolt, akkor később áttervezik a műsort.

A legnagyobb mozihálózat pedig úgy nyilatkozott, hogy minden filmnek ugyanannyi esélye van. Az Elk*rtuk esetében pedig sűrű időszakot választottak a premierre.

Kálomista Gábor úgy véli, ha a hazai mozik nem mutatják be az alkotást, akkor azzal megölnek egy tömegeket vonzó, régóta várt filmet.

A címlapfotón Kálomista Gábor és Goda Krisztina (MTI/Kallos Bea)