logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gergényi: A rendőrség keményen fel fog lépni – Őszöd 15

| Szerző: hirado.hu
Mindenkinek jogkövető magatartást javasolt csütörtök reggel Gergényi Péter, Budapest rendőrfőkapitánya.
A fotó 2006 szeptemberében készült (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A Magyar Televízió Nap-kelte műsorában Gergényi sikeresnek nevezte a rendőrség csütörtök hajnali fellépését.

A rendőri erők igyekeztek mindent megtenni, hogy megőrizzék a rendet és biztonságot, és ez sikerre vezetett” – jelentette ki a rendőrfőkapitány.

Csütörtökön reggel „többen vannak kihallgatás alatt”, a hatóságok megvizsgálják, hogy személy szerint ki mit követett el, és ennek alapján döntenek, hogy ki kerül őrizetbe.

„Nem tudom, ki mire készül” – mondta Gergényi a kilátásokról, de biztosított mindenkit, hogy a rendőrség a mostanihoz hasonló keménységgel megakadályozza a törvénytelen cselekményeket.


 

Hatvankét embert állított elő a rendőrség Budapesten

A fotó 2006 szeptemberében készült (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Hatvankét embert állított elő a szerda éjszakai budapesti rendbontások során a rendőrség – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője az MTI-vel.

Az előállított személyek közül ötvenöt embert vettek őrizetben rendbontás, csoportos garázdaság, hivatalos személy elleni erőszak miatt – mondta el Taffener Éva.

A helyettes szóvivő hangsúlyozta, hogy a csütörtökre virradó budapesti rendzavarások során egyetlen rendőr sem sebesült meg.

A három nap során így már több mint 200-an kerültek rendőrkézre.


Megkezdődött a gyorsított bírósági eljárás

Megkezdődött a gyorsított bírósági eljárás a Pesti Központi Kerületi Bíróságon csütörtök reggel, ahol több, az elmúlt napok budapesti összecsapásai után őrizetbe vett fiatal vár ítéletre.

Az előállított fiatalokkal szemben garázdaság a gyanú. A bíróságon mintegy 30 érdeklődő is megjelent. A bíróság elé állított négy fiatal közül kettő 17, másik kettő 25 év körüli. Egyikük ügyvédje folyosói beszélgetés során elmondta, szabálysértési eljárásra számítanak.

A 17 év körüli fiatalok az MTI tudósítójának elmondták, hogy tüntetésről buszon tartottak hazafele, a buszon dohányoztak, és amikor leszálltak, akkor fogták el őket a rendőrök kedd éjfél tájban a Keleti pályaudvar környékén.

Az egyik előállított a Budapesti Médiaintézet elsőéves hallgatója, vele és társaival szemben az a vád, hogy egy autóbuszon cigarettáztak, riadalmat, félelmet keltően viselkedtek az utasokkal szemben, trágár szavakat kiabáltak. A rendőrség szerint magatartásuk kirívóan közösségellenes volt, másokban megbotránkozást keltett. T. István annyit elismert, hogy fogyasztott alkoholt és
dohányzott, de az ordibálást tagadta.

A másik fiatal 18 éves, most fog érettségizni. Elismerte: söröztek, és lehet, hogy hangosabban beszélgettek, de nem verekedtek, nem rongáltak, nem voltak agresszívek – állította.


A hirado.hu időutazásra hívja az olvasóit! 15 éve került ki az egykori miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde. Az MTI archív anyagai segítségével megmutatjuk milyen hírek tartották lázban az országot. A hírfolyamunk szeptember 17-én 16:38 perckor kezdődik (ekkor került ki az első hír a kiszivárgott felvételről) és egészen október végéig tart. A cikkek mellett videókat is bemutatunk, és közéleti szereplőkkel értékeljük a Gyurcsány-beszéd hatását.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még