×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Orbán Viktor: Amit Brüsszel tesz, az árulás

 

Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén elmondta, hogy amit ma Brüsszel tesz, az árulás. Magyarország, sőt Európa békéjének elárulása.


Hazánk déli határát meg kell erősíteni, hiszen a nyugat-balkáni útvonal ismét megtelt. Egy év alatt háromszorosára nőtt az illegális határátlépők és az embercsempészek száma.

Eközben Brüsszel és Berlin hátba lövi Magyarországot, holott hazánk tartja fenn Európa belső biztonságát és kényelmét. Újabb eljárásokat indítanak a határzárat érintő törvények ellen.

Fölfogásom szerint amit ma Brüsszel tesz, az árulás. Magyarország, sőt Európa békéjének elárulása

– jelentette ki Orbán Viktor.

A migrációs viták szétfeszítik az uniót, ezért Magyarország azt szeretné, ha a határvédelem összes hatáskörét Brüsszel visszaadná a tagállamoknak.

A brüsszeli bizottság az elmúlt hetekben megtámadta Magyarországot a gyermekvédelmi törvény miatt. Hivatalosan is fölszólítottak bennünket a köznevelési, a média- és a reklámtörvény módosítására. Követeléseik abszurdak, és szembemennek azzal a magyar állásponttal, amely szerint a gyermekek szexuális nevelése a szülők joga – mondta Orbán Viktor.

A magyar emberek népszavazáson mondhatnak majd véleményt erről a kérdésről, Brüsszel viszont már az emberek megkérdezése előtt is ítéletet mond, nem kíváncsi a népszavazás eredményére, nem érdekli, mit akarnak az embernek. Demokrácia és jogállam tekintetében ezek után a saját házuk táján söprögessenek – tette hozzá a kormányfő.

Orbán Viktor miniszterelnök Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén elhangzott beszédéről itt olvashat bővebben.

A címlapfotón: Orbán Viktor miniszterelnök felszólal az Országgyűlés őszi időszakának nyitóülésén. A kormányfő mögött Kövér László, az Országgyűlés elnöke (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)