logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Különleges istentiszteleten emlékeztek napjaink keresztényüldözésére

Budafokon tartott igehirdetést a Baptista Világszövetség főtitkára. Elijah Brown azt mondta: a keresztények üldözése napjainkban sok esetben súlyosabb, mint bármikor a történelemben. A főtitkár a család fontosságáról is beszélt. Úgy fogalmazott: a baptista tanítás szerint is a család egy nő és egy férfi életre szóló szövetsége, amelyben a gyermekeiket nevelik – hangzott el az M1 Híradójában.

Az üldözött keresztényekre emlékeztek a különleges istentiszteleten, amit a Baptista Világszövetség főtitkára tartott Budapesten. Elijah Brown számos történeten keresztül hívta fel a figyelmet arra, hogy a keresztények üldözése napjainkban sok esetben rosszabb, mint a történelemben ezelőtt bármikor is volt.

A főtitkár az M1-nek adott interjújában kiemelte, hogy nem csak a keresztényeket, hanem a keresztény alapértékeket is sok helyen támadják a világban. Példaként a családot említette, amely a Biblia szerint egy nőből és egy férfiből áll, akik egy életre szóló közösségben nevelik fel gyermekeiket.

Azt látjuk, hogy a változó kultúrák szelei szeretnék fújni a trombitákat, de mi kitartunk a Biblia és Isten változatlan igazságai mellett ebben a kérdésben is. Azt tartjuk, hogy bár próbálják megkérdőjelezni, próbálják veszélyeztetni ezeket az igazságokat. Számunkra ezek megváltoztathatatlanok” – jelentette ki a világszövetség főtitkára.

Németh Zsolt a külügyi bizottság elnöke az istentisztelet után az M1-nek elmondta:

örvendetesnek tartja, hogy több világszervezet is egyetért a magyar kormánnyal.

„Az olyan fontos kérdésekben, mint a gyerekvédelemnek a kérdése, a család intézményének a védelme, az életnek a védelme – teljes az egyetértés, úgy a baptisták, a katolikusok és a többi felekezet között” – fogalmazott Németh Zsolt.

Megérintett a magyarok család-védelme” – erről már Ferenc pápa beszélt nem sokkal budapesti látogatása után. A katolikus egyházfő példaértékűnek nevezte a magyar családvédelmi intézkedéseket.

Nagyon sok fiatal párt és gyermeket látni Magyarországon, amely ígéretes és iránymutató a nyugati országoknak, ahol a demográfia aggodalomra ad okot. Olaszországban, de Spanyolországban még rosszabb a helyzet, sok falu kiürült és tucatnyi öreg ember lakja. A magyar törvények segítik a párokat, hogy összeházasodjanak és gyereket vállaljanak” – fejtette ki a Szentatya.

A találkozóról Orbán Viktor pénteken a Kossuth Rádióban azt mondta: megerősítette őt a katolikus egyházfővel történt beszélgetés, amelyben

a Szentatya a családok védelmében folytatott magyarországi harcot a legfontosabbnak nevezte Európa jövője szempontjából.

„Ő is látja, hogy nagy erők dolgoznak, különösen a brüsszeli bürokráciában, hogy relativizálják a családot és olyan keményen fogalmazott, ami nekem még sosem sikerült. Azt mondta, hogy nem lehet engedni, hogy relativizálják a családokat. A család az apa, anya, gyerek és pont. Nem azt mondta, hogy vitatkozzunk, vagy vitassuk meg, legyenek elég erős érvek. Azt mondta, hogy pont, nincsen róla vita” – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A kormányfő elmondta azt is, a Szentatya arra biztatta Magyarországot, hogy folytassa a családvédelmi intézkedéseit. A magyar kormány pedig így tesz ezután is – szögezte le Orbán Viktor.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még