logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Máig rettegésben tartják az embereket a 2006 őszén történtek

| Szerző: hirado.hu
A kiszivárgott őszödi beszéd hatására többezres tüntetés kezdődött a budapesti Kossuth téren. Aki látta az akkori képeket, bizonyára nem felejti el: a tévészékház ostroma, durva összecsapások tüntetők és rendőrök között, lángoló autók. Császár Attila, a Hír TV akkori tudósítója testközelből követte az eseményeket.

 

Az őszödi beszéd 2006. szeptember 17-én került nyilvánosságra, a hangfelvételt szeptemberben küldték el ismeretlenek a magyar sajtónak. A beszéd hatására szeptember 18-án országszerte tüntetések kezdődtek, a szakértők szerint az őszödi beszéd mára a hazugságbeszéd jelképe lett.

Császár Attila – a Hír TV akkori tudósítójaként testközelből követte az eseményeket – az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy mindenkit, aki akkor ott jelen volt, ledöbbentettek a történtek. A riporter úgy gondolja, hogy az elhangzottak után a nép megmozdulása teljesen jogos volt: „15 év elteltével már sok mindent másképp látnak az emberek, viszont az a tény, hogy kifejezték elégedetlenségüket a hatalmon lévő kormánnyal szemben, és az a fajta rendőrterror, amit az velük szemben alkalmazott, az példátlan a magyar történelemben, amely 2006 őszén újabb fordulóponthoz érkezett. Az események csúcspontja pedig a kormányfő újraindulása volt a választásokon” – fejtette ki az M1 munkatársa.

Császár Attila úgy véli: az, hogy az ellenzék vezetője most egy aktuális hatalmon lévő kormánnyal szemben a demokrácia hiányát fogalmazza meg, az egyszerűen felfoghatatlan.

Az események utóhatása máig mély sebet hagyott az érintettekben. Az alaptalan vádak alapján kezdeményezett bírósági tárgyalások, a hatósági tanúk nélküli házkutatások rettegésben tartották az embereket.

Mindezek fényében joggal kimondható, hogy annak a fajta aggódásnak, amit a jelenlegi baloldal megfogalmaz a kormánypárttal szemben, a jelét sem láthattuk 2006-ban” – hangsúlyozta Császár Attila.

A címlapfotón az őszi tüntetés egyik jelenete (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még