logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Hallgassa meg az őszödi beszéd teljes felvételét!

Tizenöt évvel ezelőtt szivárgott ki Gyurcsány Ferenc hazugságbeszéde, melyet 2006. május 26-án az MSZP zárt balatonőszödi frakcióülésén mondott el. A titkos hangfelvétel egyes részletei fél évvel elhangzásuk után szivárogtak ki, majd közzétették a teljes beszédet is. Gyurcsány Ferenc szavaiból kiderül, hogy a választási kampányban becsapták a választókat, és nem csináltak semmit négy évig, „ehelyett hazudtak reggel, éjjel meg este”. Most meghallgathatja a teljes, 25 perces felvételt.

Az őszödi beszéd néven hírhedtté vált Gyurcsány-monológ 2006. május 26-án hangzott el az MSZP zárt frakcióülésén Balatonőszödön. A beszédből kiderült, hogy a szocialisták kormányzása kapcsán Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: „nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk az nem igaz.”

A trágár megfogalmazásoktól sem mentes beszéd tartalmáról annak elhangzása után az ország mintegy fél évvel később értesült, 2006. szeptember 17-én.

„Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elk*rtuk. Nem kicsit. Nagyon”

fogalmazott az akkori miniszterelnök, majd így folytatta: „Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit.”

A volt kormányfő azt is elmondta: „Amit meg lehetett csinálni az elmúlt egy hónapban, azt megtettük. Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük.”

Gyurcsány később nyomatékosította is, hogy becsapták a választókat: „Természetesen a dolog az nem szépen, nyugodtan, aprólékosan fölépített. Nem. Nem. Őrült lóhalálában készül, mert

egy darabig nem csinálhattuk, nehogy kiderüljön, most meg már olyan rohadtul kell csinálnunk, hogy majdnem belegebedünk.

Aztán lassan fölbukunk. Mert nem bírjuk jobban a tempót. Ez a helyzet.”

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még