logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Gaudi-Nagy Tamás: 2006-ban állami terrorcselekmény történt

„Lesznek tüntetések. Lesznek. Lehet tüntetni a Parlament előtt. Előbb-utóbb megunják. Hazamennek” – fogalmazott az őszödi beszédben Gyurcsány Ferenc. Sokan nem unták meg, és nem mentek haza – ennek a történetnek nagyon jó ismerője Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, aki az elhíresült beszéd nyilvánoságra kerülésének tizenötödik évfordulóján volt a Kossuth Rádió vendége.
A teljes adás itt hallgatható vissza.

Gaudi-Nagy Tamás úgy fogalmazott: „Ez egy óriási kataklizma volt, többszáz ember került ebbe a gőzhengerbe, amit ez a rendszer, a gyurcsányi rendszer a vele szemben tiltakozókra és a megemlékezőkre rázúdított válogatás nélkül, rendőri erőszakkal.

Az akkori rendőri jelentésekről lehet tudni, hogy valótlanok voltak, és ha rendszerszinten vizsgáljuk az eseményeket, akkor ezek nem egyedi kilengések voltak. Gyurcsány szeptember 19-én összehívta a rendőri vezetőket, de arról hogy mit mondott nekik azon kívül, hogy rendet akar, nem lehet tudni. Ezután indultak el az embervadászatok is.

Ez terrorcselekmény, ezt nyugodtan ki lehet mondani ma már

– fogalmazott Gaudi-Nagy Tamás.

A lakosság megfélemlítése érdekében tömeges erőszakcselekményeket alkalmaznak, és példátlan módon itt az állam alkalmazta ezt, ami egészen elképesztő

– fejtette ki a jogvédő.

A rendőrséget ugyan meglepte az a hatalmas indulat, ami a Szabadság téren elszabadult, miután a televízió elnöke nem vette át a tüntetők petícióját, de a bosszú nem maradt el, hiszen gátlástalan módon október 23-án a város különböző pontjairól rángattak össze fiatalokat és vertek össze. Nem lehetett volna ilyen eszközöket alkalmazni, nem lehetett volna szemeket kilövetni, ilyen brutálisan fellépni.

Szerencsére voltak tisztességes bírók, akik nem voltak hajlandóak részt venni a jogi megtorlásokban, amelyeket a rendőrség több esetben elkövetett.

Jakab Péter azon mondatára reagálva, hogy 2006-ban „ribillió” zajlott és a rendőrségnek rendet kellett tenni Gaudi-Nagy azt mondta: gyomorforgató az, hogy Jakab és társai a sajátjaikat árulják el. Rávilágított arra is, hogy a „ribillió” szó Gyurcsány Ferenc kifejezése volt a jobboldali tüntetésekre.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még