logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elektromos Ikarus busz járja majd Budapest utcáit

Egy Ikarus gyártmányú, teljes mértékben elektromos hajtású autóbuszt tesztel a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és szolgáltatója, az ArrivaBus Kft. a fővárosban.

Az Ikarus székesfehérvári gyárában készült környezetbarát busszal szerda és vasárnap között találkozhatnak a budapestiek a 105-ös busz vonalán – közölte a BKK szerdán az MTI-vel.

Az Ikarus 120.EL CityPioneer busszal ingyenesen lehet utazni, így bárki kipróbálhatja azt – tették hozzá.

Az elektromos autóbusz 12 méter hosszú, és egyszerre legfeljebb 84-en tudnak vele utazni. A jármű egy feltöltéssel akár 300 kilométert is meg tud tenni – jelezte a vállalat.


BKK: csütörtökön kezdődik az Európai Mobilitási Hét

Huszadik alkalommal rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet szeptember 16. és 22. között, amelynek célja a fenntartható közlekedési formák népszerűsítése. Az autómentes hétvégén idén utoljára nyílik meg a pesti alsó rakpart a gyalogosok és kerékpárosok előtt.

Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi kampánya idén a koronavírus-járvány okozta nehézségekre emlékeztet, egyúttal azt ünnepeli, hogy fennmaradt a közösségi közlekedés a pandémia dacára is.

Az érdeklődőket szombaton és vasárnap Lánchíd-történeti kiállítás várja majd a Jane Haining rakparton, valamint a Városháza parkban szeptember 17. és október 8. között. A Károly körúton villamoskiállítás lesz, ott a főváros legrégibb és legújabb villamosait lehet megismerni – írták.

A BKK közölte, a Városháza park ad otthont az Európai Mobilitási Hét záróakkordjaként a szeptember 22-ei autómentes napnak, amikor a társaság bringás reggelit szervez az iskolába, munkahelyre kerekezőknek.

A közlekedési vállalat emellett számos szakmai programmal is készül az Európai Mobilitási Héten – olvasható.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még