×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Pazar sportlétesítménnyel gazdagodott Budapest belvárosa – KÉPEK

 

Megnyitott a V.30 Belvárosi Sportközpont a budapesti Vadász utcában. A multifunkcionális létesítmény szolgáltatásainak kínálata egyedülállóan sokszínű, és valóban XXI. századi megoldásokat nyújt a sportolni, mozogni vágyóknak.

A bejárat előtt kifeszített nemzeti színű szalagot Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester vágta át Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és Szivós Márton világbajnok vízilabdázó társaságában. Az átadáson jelen volt a többi között Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász, ifj. Becsey János paralimpiai úszóbajnok és Kékesi Márton alpesi síző.

„A V.30 Belvárosi Sportközpont által egy olyan létesítményt szerettem volna megteremteni a belvárosiaknak, ahol idősek, fiatalok, családok, diákok együtt sportolhatnak, pihenhetnek és töltődhetnek fel, sőt ahol a legifjabb belvárosiak eljuthatnak az első karcsapásoktól a magabiztos úszástudásig” – nyilatkozta Szentgyörgyvölgyi Péter.

Az épületben, az V. kerületben az elmúlt években mindinkább látható zöld, ökológiai szemlélet is megjelenik: Belváros Önkormányzatának kifejezett szándéka volt, hogy a létesítmény alacsony energiafelhasználású legyen, saját termálkúttal, illetve a tetőre telepített napelemparkkal.


V30_sportközpont31

A világszínvonalú sport- és élményközpontban fitnessz- és kosárlabdaterem, uszoda, tanmedence, jógaterem, szauna és termálmedence várja a látogatókat, de falmászást is ki lehet próbálni.

A többemeletes komplexum számos funkciót magában foglalva egy mindössze 35x19 méteres telek területét sokszorozta meg, olyan praktikus építészeti megoldásokkal ellensúlyozva a kis alapterületet, mint az úszómedence fölé függesztett tanmedence, vagy a sportcsarnok nyújtó terasza és a rendezvénytermek mozgatható falai.

A beruházás részeként az önkormányzat több mint 800 méter mély termálkutat fúratott és sikerrel járt, az így feltörő termálvíz az épület fűtésére, a medencék vízének vízmelegítésére és nem utolsó sorban fürdőzésre is alkalmas.

A sportközpont már három hónapos kortól fogadja babaúszásra a gyermekeket és az épület akadálymentes kialakításának és sokrétű szolgáltatásainak köszönhetően minden korosztály által látogatható.

A belvárosiak számára nemcsak a könnyű megközelíthetőség, hanem az V. kerületieknek biztosított jelentős belépőjegy- és bérletkedvezmények is garantálják a szolgáltatások széleskörű elérhetőségét, például a Belvárosi Swim & Go bérlet megváltásával 30 napon át alkalmanként 600 Ft-ért úszhatnak a helyiek.