×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

A Jobbik éveken át adott megbízásokat Jakab Péter fojtogató testőrének

 

Több tízmillió forintnyi megrendelést kapott korábban a Jobbiktól annak a férfinek a cége, aki társaival együtt letepert egy szerintük hangoskodó, egyébként korábban jobbikos férfit a pártelnök utcafórumán. Jakab Péter a védelmében fellépőkről azt mondta, hogy azok a szimpatizánsai, neki nincs szüksége testőrre, korábbi párttársai azonban ezt cáfolták – számolt be róla az M1 Híradója.


Ez a gyáváknak a jellemző tulajdonsága, mint ahogy a pártelnök is egy gyáva ember, egyszerűen nem merte felvállalni és letagadta az őket védő, állítólag védő testőröket – mondta Rubi Gergely, volt országgyűlési képviselő.

Rubi Gergelyt a Jobbik-elnök hajdúhadházi utcafórumán – a Ripost felvételei alapján – több kigyúrt férfi ököllel ütlegelt, fojtogatott, majd a földre rántották.

Az egyik elkövetőről, Gulicska Mihályról – akit Jakab Péter csak egyszerű szimpatizánsnak nevezett – a Magyar Nemzet megtudta: éveken keresztül jól működő üzleti kapcsolatban állt a Jobbikkal.

Ugyanis Gulicska Mihály a párt frakciójától 4 év alatt mintegy 42 millió forintnyi megbízást kapott.

A parlament honlapján található nyilvános szerződésekből az látszik, hogy 2011 és 2014 között az LKG Stars Kft. nevében Gulicska Mihály összesen kilenc alkalommal kapott megbízást rendezvényszervezésért, valamint annak lebonyolításáért.

Az adatokból kiderül, az első két évben csaknem 17 millió forintot, míg 2013-ban összesen mintegy ötmillió forintot juttatott a Jobbik az LKG Starts Kft.-nek. A legtöbb megbízást 2014-ben adták, hét hónap alatt ugyanis csaknem húszmillió forintot adtak ki a cégnek és Gulicska Mihálynak rendezvényszervezésre. Az aláírók között megtalálható Farkas Gergely, Vona Gábor, valamint Volner János is.

Így nem is csoda, hogy a párt volt alelnöke a minap az M1-nek azt nyilatkozta, az egyik támadót biztosan felismeri.

„Mindenki biztos lehet benne, hogy Jakab Pétert testőrök védik azoktól a melósoktól, akiknek a nevében rendszeresen beszél, hiszen ez a bizonyos Mihály nevű ember, aki a Ripost felvételén látható, már Vona Gábor idejében is testőrként dolgozott a pártelnök mellett, az ő személyét, az ő nevét minden egyes jobbikos ismeri”

– mondta Volner János, a Volner Párt elnöke.

Gulicska Mihályról, valamint az LKG Stars Kft.-ről korában a 444.hu is cikkezett, amikor a Jobbik pénzköltéseit vette sorra. A balliberális portál akkor a Dierekt36-ra hivatkozva azt írta: Gulicska cége – árbevétele alapján – kizárólag a Jobbik megrendeléseiből él, eddig több mint 58 millió forintot kapott a Jobbik-frakciótól.

Az ugyancsak a baloldalhoz köthető napi.hu is foglalkozott korábban az LKG Stars Kft-vel – hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet. Ebben részletesen szerepel, hogy a cég és a Jobbik képviselőcsoportja már 2011-ben és 12-ben is kapcsolatban álltak egymással. Akkor az LKG közel 17 milliót tehetett zsebre a megbízások révén, a Kft-t pedig Gulicska Mihály vezette. Az elektronikus cégjegyzék adatai szerint a cég jelenlegi ügyvezetője Forrai Richárd, akinek a neve szintén felbukkan a parlament honlapján található nyilvános szerződések egyikén.

Címlapfotó: M1