×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Koronavírus: 1700 új fertőzöttet találtak itthon egy hét alatt

 

Ez jóval magasabb szám, mint a nyári időszakban. Egyes szakértők szerint kijelenthetjük, hogy elindzult a negyedik hullám, mások szerint a kapujában vagyunk. A lényegen azonban nem változat: a hazai és a külföldi tapasztalatok is azt mutatják, hogy a delta variáns rendkívül könnyen terjed, csak azok vannak biztonságban, akik beoltatják magukat.


 

A legtöbb első és második adag vakcinát most a 12 és 18 év közötti fiatalok veszik fel a városban. A harmadik oltást jellemzően idősek kérik.

„Tartottunk a szeptembertől, itt, Debrecenben azért a városban azért az egyetemisták megérkezése tavaly berobbantotta a harmadik hullámot, itt most a negyedik hullám küszöbén túl vagyunk az évnyitón, most már itt vannak a diákok nagy része, én bízom benne, hogy az a magasfokú átoltottság, ami a fiatalokat jellemzi, az meg fog védeni minket itt, Debrecenben”

– mondta Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Intézetigazgatója

Pécsett előre foglalt időpontra érkeznek az emberek, így nem kell várakozniuk. Vasárnap itt 250 adag injekció fogyott, többségében harmadik körös oltásokat adnak be.

A klinikai központ elnöke szerint a negyedik hullámban az oltatlanok fognak leginkább megfertőződni.

„Az első oltás az nem kérdés, létfontosságú továbbra is olyan szempontból, hogy nagyon sokan nincsenek még beoltva, és egy gócpontja tud lenni egy újabb vírushullám kialakulásának,

tehát továbbra is létfontosságú, hogy akik nem oltakoztak, újra gondolják át ennek a fontosságát és legyenek tekintettel magukra, családjukra és környezetükre”

– magyarázta Sebestyén Andor, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ elnöke.

Ezen a héten összesen 1692 új fertőzöttet regisztráltak országszerte, a napi esetek száma többször is meghaladta a háromszázat.

A legutóbbi adatok szerint 220 embert ápolnak kórházban, közülük 30-an szorulnak gépi lélegeztetésre.

A címlapfotó illusztráció.