logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jól összekovácsolt csapattá nőtték ki magukat a kiskunhalasi mobil kórház dolgozói

A koronavírus-járvány első hulláma idején 2020. áprilisában rekordgyorsasággal, kevesebb mint három hét alatt készült el a kiskunhalasi mobil járványkórház, ahol az első napon már több mint száz súlyos és középsúlyos koronavírusos beteget fogadott a stáb. Az az orvosokból, ápolókból álló csapat, amely aztán nyolc hónapon keresztül állta a sarat és gyógyított, akit csak tudott – az ország összeszokott munkatársai beszéltek tapasztalataikról a Kossuth Rádió vasárnapi újság című műsorában.
A teljes beszélgetést itt hallgathatja vissza.

 

Mindannyian ki voltak szakadva a komfortzónájukból, de azalatt a nyolc hónap alatt egy olyan csapat kovácsolódott össze, amit azért – bár annak örültek, hogy a járványnak valamilyen szinten vége van – nehéz szívvel hagytak ott. A teljes személyzet együtt, egy célért ment, és ez volt az, ami összekovácsolta a stábot.

„Naponta 12-24 órát dolgoztak, és mind a fizikai, mind a szellemi lelki megterhelés nagy volt. Emellett nehéz volt a kiszámíthatatlanság, az, hogy alapvetően egy új betegséggel találkoztak”  – mondta András Csaba, az aneszteziológai intenzív terápiás osztály orvosa.

Érdekes lehet számodra:

A címlapfotón: Frei Norbert, az intenzív osztály megbízott főorvosa a 150 beteg befogadására alkalmas mobil járványügyi kórházban a Kiskunhalasi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet területén (Fotó: MTI/Ujvári Sándor)

Ajánljuk még