logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jakab Péter nem vállalta fel hátulról támadó testőreit

„A gyávákra jellemző, hogy hátulról támadnak” – mondta az M1-nek az a férfi, akit egy hete több kigyúrt férfi ütlegelt, fojtogatott, majd a földre rántották Jakab Péter utcafórumán. A Jobbik elnöke az esetet nyilvánosságra hozó Ripost felvételei után tagadta, hogy a miniszterelnök-jelölti kampányeseményeire testőrökkel járna. A köztévének nyilatkozó volt jobbikos vezető politikusok viszont megerősítették: Vona Gábor óta bevett szokás a pártban, hogy a Jobbik első emberét fizikailag is védelmezik.

Az M1-nek nyilatkozott az a férfi, akit egy hete a jobbik-elnök hajdúhadházi fórumán a Ripost felvételei alapján több kigyúrt férfi ököllel ütlegelt, fojtogatott, majd a földre rántották.

Rubi Gergely, akit az első hírek egy kutyáját sétáltató járókelőként említettek, 2010 és ’14 között a Jobbik Hajdú-Bihar megyei parlamenti képviselője volt.

A sértett az M1-nek azt mondta: 50-60 méterre lehetett Jakab Péter pártelnök utcafórumától – a saját társaival állított Trianon-emlékműnél várakoztak –, amikor az egyik, szavai szerint „Jakab-csicska”, odalépett hozzájuk, majd rátette a lábát az emlékműre. Ekkor alakult ki köztük kisebb szóváltás, majd csak annyit érzett:

valaki hátulról torkon ragadja.

„Ez a gyáváknak a jellemző tulajdonsága, mint ahogy a pártelnök is egy gyáva ember, egyszerűen nem merte felvállalni és letagadta az őket védő, állítólag védő testőröket. Ez a rendőrségi jegyzőkönyvből is kiderül, mert amikor a rendőrség elszámoltatta ezeket a gazembereket, akkor egyértelmű, hogy a sofőr, a testőr és egy technikus volt megnevezve támadónak” – fogalmazott Rubi Gergely.

Jakab Péter pártelnök korábban azt állította, az őt védelmezők csupán a szimpatizánsai, egy későbbi Facebook-bejegyzésében viszont már rendezvénybiztosítóként hivatkozott rájuk. 

Rubi Gergelyre utalva azt is közölte: „A fórumomon megjelent egy fickó, akit sokan csak arról ismernek, hogy szeret lőfegyverrel mászkálni. A rendbontókkal szemben pedig így kell fellépni.”

A Ripost szerint a sofőr és a biztonsági emberek mindenhová követik Jakab Pétert.

Agresszív fellépésükről rendőrségi jegyzőkönyv is készült,

amely a portál szerint rögzíti: a Jobbik elnökének testőre és a sofőrje – akit sokan csak Mihályként ismernek – az elkövetők.

Sneider Tamás Facebook-oldalán azt írta: Jakab Péter pácban hagyta a testőrét azzal, hogy letagadta. A Jobbik korábbi pártelnöke az M1-nek azt mondta: elődjének, Vona Gábornak és neki is volt gépkocsivezetője – aki testőrként –, a személyes védelmében is részt vett.

„Hivatalosan lehet azt mondani, hogy nem testőr valaki, hanem sofőr, de azért alapvetően az is a feladatai közé tartozik, hogy vigyázzon arra, akit ő szállít, és nemcsak a közúton, hanem adott esetben egy rendezvényen is” – jelentette ki Sneider Tamás.

A Jobbik volt frakcióvezetője, jelenelg a Volner Párt elnöke,

Volner János is megerősítette: a szóban forgó Mihály nevű sofőr egyben Jakab Péter testőre is.

„Mindenki biztos lehet benne, hogy Jakab Pétert testőrök védik azoktól a melósoktól, akiknek a nevében rendszeresen beszél, hiszen ez a bizonyos Mihály nevű ember, aki a Ripost felvételén látható, már Vona Gábor idejében is testőrként dolgozott a pártelnök mellett, az ő személyét, az ő nevét minden egyes jobbikos ismeri” – szögezte le Volner János.

A Ripost felvételén jól látható, amikor az egyik kigyúrt testalkatú férfi fojtófogással teperi le Rubi Gergelyt. Az illetőt a lap szintén Jakab Péter testőreként említi. Az M1 megkereste a Jobbik sajtóosztályát, hogy a pártelnök nyíregyházi fórumán is feltűnő személy, aki több helyszínen is ugyan abban a kabátban és pólóban látható, és Jakab Péter közvetlen közelében tartózkodik, kije a pártelnöknek? Egy szimpatizánsa, egy rendezvényszervezője? Esetleg a testőre? De kérdéseikre adásukig nem kaptak választ.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még