logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Karácsony kínosan feszengett Gyurcsány trollkodása miatt – VIDEÓ

| Szerző: hirado.hu
Ismét kínos helyzetbe került Karácsony Gergely a Fővárosi Közgyűlés múlt heti ülésén – derült ki a budapesti Fidesz Facebook oldalára feltöltött videójából.

 

A felvételen Láng Zsolt, a Fidesz fővárosi közgyűlésének frakcióvezetője arra hívja fel a figyelmet az ülésen, hogy Karácsonyék két egymásnak ellentmondó határozatot akarnak elfogadni az atlétikai vb-megfúrásával kapcsolatban.

A már elfogadott javaslat ugyanis különböző feltételekhez köti az atlétikai-vb megfúrását, ahogy Láng Zsolt fogalmaz, minden egyes pontja úgy kezdődik, hogy „ha”.

Ezzel szemben a következő határozati javaslat, amit a DK nyújtott be, már nem tartalmaz feltételes módot.

„Ebbe megint beletrollkodott Gyurcsány Ferenc, az öreg, és a hatos napirendi pontban tönkrevágta az ötöst”

– utalt arra Láng Zsolt, hogy ki is osztja valójában Karácsony Gergely helyett a lapokat a fővárosban.

Érdemes megnézni a felvétel közben a kínosan feszengő Karácsony Gergelyt, aki láthatóan nehezen kezeli a helyzetet, majd zavarában szünetet rendel el.

(Fotó: Facebook)

A kényszerszünet alatt készült fotón az arckifejezésén is jól látszik, hogy a főpolgármester itt sincs a helyzet magaslatán.

Karácsony Gergely főpolgármester (középen), mellette Gy. Németh Erzsébet DK-s főpolgármester-helyettes (Fotó: MTI/Kovács Attila).

„Én csak egy kávét kérek”

– mosolygott a videón Láng Zsolt, látva a baloldali kapkodást.

Mint ismert, a Fővárosi Közgyűlésben a múlt héten elfogadtak egy határozatot, amelyben jelzik, hogy nem kíván Budapest házigazda lenni, ha a kormány nem tartja be a korábbi ígéreteit a fővárosi beruházásokkal kapcsolatban. Egy nappal azután szavazott erről a közgyűlés, hogy a Magyar Atlétikai Szövetség közölte: nem illetékes a Fővárosi Önkormányzat a rendezés ügyében.

Az ügy miatt egyébként egymásnak feszült az ellenzék: előbb Karácsony Gergely és a DK szinte egymással versenyt futva jentették be, hogy megfúrnák az atlétikai vb-t. Ez ellen több ellenzéki fővárosi polgármester tiltakozott. Ez vezetett végül a fenti káoszhoz a Fővárosi Közgyűlésben.

A kormánypárti képviselők szerint az egész ügyet azért találta ki a baloldal, hogy

ne a dugókról és a fővárosi káoszról kelljen beszélni.

„Ez most egy cicaharc, látja, erről beszélünk órákon keresztül, nem Budapest napi ügyeiről és nem a dugókról, nem a koszos közterületekről, tehát nem erről van szó, hanem egy olyan ügyről vitatkozunk, amiben nincs relevanciája a fővárosnak” – fogalmazott az ülés után újságíróknak Láng Zsolt.

Arról, hogy mennyit nyerhet Budapest az atlétikai vb-ről, itt olvashat.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még