logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Csaknem 140 ezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség

Már csaknem 140 ezer új diplomást hozott a nyelvvizsgamentesség – tájékoztatta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) csütörtökön az MTI-t. A kormány először 2020 tavaszán teremtette meg a lehetőséget a beragadt diplomák átvételére nyelvvizsga hiányában is.

Felidézték: a kormány idén júliusban ismét lehetővé tette, hogy az augusztus végéig sikeresen záróvizsgázók nyelvvizsga nélkül is átvehessék diplomájukat. Az egyetemek a nyári döntés alapján mostanáig mintegy tizenegyezer végzős hallgató oklevelét állították ki.

Emlékeztettek: a kormány először 2020 tavaszán teremtette meg a lehetőséget a beragadt diplomák átvételére nyelvvizsga hiányában is. A felsőoktatási intézmények 2021 elejéig összesen 128 ezer oklevelet adtak ki.

A járványhelyzet az elmúlt tanévben is megnehezítette a nyelvtanulást a hallgatók számára. A védelmi intézkedések a szokottnál szűkebbre szabták a vizsgaalkalmakat. Az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz számos megkeresés érkezett közvetlenül fiataloktól, ifjúsági és hallgatói szervezetektől. A közösségi élet újraindításért felelős operatív törzs a nyelvvizsgamentesség meghosszabbítását javasolta a kormánynak – ismertette a tárca.

A gazdaság újraindításához nagy szükség van a diplomás munkavállalókra. Így végül azok az egyetemisták is átvehetik a felsőfokú végzettséget igazoló okleveleiket, akik 2021. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tettek, de nem rendelkeznek nyelvvizsgával – tudatták.

Az ITM a közleményben arra kéri az egyetemi hallgatókat, hogy ha még nem tették, a jelenléti oktatásban megkezdett tanév zavartalan folytatásáért oltassák be magukat.

A címlapfotó illusztráció. 

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még