logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A legkeményebb agresszió sem áll távol a frusztrált, reményvesztett Jobbiktól

„A rendbontókkal szemben így kell fellépni” – így reagált a Jobbik elnöke arra, hogy egy videó tanúsága szerint egy hajdúhadházi jobbikos kampányrendezvény közelében fojtogatnak, és földre tepernek egy kutyát sétáltató férfit. Jakab Péter szerint a földre vitt férfi előzőleg zaklatta a választókat. Ifjabb Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője szerint viszont elfogadhatatlan, hogy valakit eltérő véleménye miatt leteperjenek az utcán – közölte az M1 Híradója.

„A rendbontókkal szemben így kell fellépni” – ezt írta Jakab Péter Jobbik-elnök a közösségi oldalán azzal kapcsolatban, hogy az egyik múlt heti utcafórumán letepertek egy kutyát sétáltató férfit.

Szerdán a Ripost hozta nyilvánosságra azt a videót, amelyen fekete ruhás férfiak fojtófogással földre visznek egy férfit. A felvételen látszik, hogy esély sem volt az ellenállásra.

A portál azt írta: szeptember másodikán, Hajdúhadházon, egy kampányrendezvényen Jakab Péter testőre és sofőrje rátámadt egy kutyát sétáltató férfira. A Ripost információi szerint

a férfi állítólag hangoskodott, mire Jakab Péter testőrei és sofőrje agresszív módon földre vitték, profi fojtófogást alkalmazva.

A Ripost szerint a sofőr és a biztonsági emberek mindenhová követik Jakab Pétert, a rendezvényeken azonban szétszóródva őrködnek. Agresszív fellépésükről rendőrségi jegyzőkönyv is készült, amely a portál szerint rögzíti: Jakab Péter sofőrje és testőre az elkövetők.

Jakab Péter a Ripostnak ennek ellenére tagadta, hogy lennének testőrei. A Jobbik elnöke közösségi oldalán a kutyasétáltató férfi leteperéséről most úgy fogalmazott: „a férfi a fórumon zaklatta a választókat, majd megrúgta a munkatársamat. Ezután a fórum lebonyolításáért felelős egyik rendezvénybiztosító tette a dolgát. A rendbontókkal szemben így kell fellépni.”

Teljesen elfogadhatatlan, hogy a más véleményen lévőket akár szóban, vagy fizikailag bántalmazzák” – mondta ifj. Lomnici Zoltán az M1 Híradónak. A Századvég Jogi szakértője szerint a mostani eset is azt bizonyítja, hogy a látszat ellenére,

a legkeményebb agresszió sem áll távol a Jobbiktól.

„Az esemény kapcsán két következtetést vonhatunk le: az egyik, hogy a Jakab Péter vezette Jobbikban minden jel szerint nem tűrik az ellenvéleményt és ez már nem csak verbális, hanem fizikai értelemben is testet ölthet. A másik, hogy egyre inkább arra számíthatunk a politikai kampányban, hogy a baloldal részéről a türelmetlenség, a frusztráltság, a reményvesztettség ilyen atrocitásokhoz fog vezetni” – fogalmazott a jogi szakértő.

Ifj. Lomnici Zoltán szerint további problémát jelent, hogy Jakab Péter szövetségesei hallgatnak az ügyben. Úgy fogalmazott: sem Gyurcsány Ferenc, sem Dobrev Klára, sem Karácsony Gergely nem határolódik el. Ez pedig egyértelműen azt jelenti, hogy a hatalomért, a pénzért és a 2022-es kampányért mindent beáldoznak: a becsületüket, az erkölcseiket és az emberi méltóságukat is.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még