logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A Jobbik korábbi elnöke, Sneider Tamás is megszólalt a fojtogatós ügyben

A napokban napvilágot látott egy videofelvétel, amelyen Jakab Péter Jobbik-elnök testőre és sofőrje Hajdúhadházán, egy kampányrendezvényen rátámadt egy kutyát sétáltató férfira, akit fojtófogással vittek a földre. A férfiról azóta kiderült, hogy ő Rubi Gergely, a Jobbik volt országgyűlési képviselője.

Sneider Tamás volt Jobbik-elnök úgy tudja, hogy Jakab gyáván letagadta, hogy a most már civil férfire támadó testőrt ismerné. Emiatt a férfi akár súlyosabb büntetést is kaphat. Az Origo megkereste a Jobbik sajtóosztályát, arra voltak kíváncsiak, ki a férfi és ki fizeti.

Sneider Tamás Facebook-oldalán ismertette, hogy az agresszív módon földre vitt férfi Rubi Gergely, a Jobbik volt országgyűlési képviselője.

Mint ahogy arról korábban lapunk is beszámolt: a botrányos esetből rendőrségi feljelentés lett, és jegyzőkönyvben rögzítették, hogy Jakab Péter testőre és sofőrje az elkövetők.

Az ügy összes többi körülményét még vizsgálja a rendőrség.

Sneider Tamás szerint ez az eset ismét annak bizonyítéka, hogy a Jobbik a Jobbik ellen fordult, hiszen Jakab Péter egyszerűen letagadta a testőrét, és ezzel nagy bajba keverte.

A független országgyűlési képviselő szerint az viszont csöppet sem könnyít a szerencsétlen testőr helyzetén, hogy Jakab Péter letagadja azt, hogy az ő védelmére hivatott ember követte el a volt országgyűlési képviselő földre teperését. Nem mindegy, hogy a bíróságon arról kell dönteni, hogy egy szimpla járókelő verekedett, vagy egy testőr próbált rendet tartani, még ha át is esett a ló túloldalára.

A KRESZ-ben ezt nevezik cserbenhagyásos gázolásnak. A hétköznapokban egyszerűen becstelenségnek

– írta közösségi oldalán Sneider.

Az Origo megkereste az üggyel kapcsolatban a Jobbik sajtóosztályát. Azt kérdezték: egészen pontosan kicsoda a kutyasétáltató járókelőt földre teperő férfi, mi a beosztása, és ki fizeti: a párt vagy a frakció. Ám eddig kérdésükre nem érkezett válasz.

Érdekes lehet számodra:

Címlapfotó: Sneider Tamás volt Jobbik-elnök (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Ajánljuk még