logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Elhunyt Széchenyi Zsigmondné Hertelendy Margit

Életének 96. évében elhunyt Széchenyi Zsigmond özvegye, Hertelendy Margit – közölte az MTI-vel szerdán az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállítás szervezőirodájának nevében Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Kovács Zoltán kormánybiztos.

A tájékoztatás szerint Széchenyi Zsigmondnét szeptember 6-án érte a halál, távozásával egy korszak lezárult a magyar vadászat történetében.

Mangi néni élete utolsó napjáig minden erejét latba vetve őrizte férje hagyatékát, amely munka nélkül napjainkban a vadászati kultúra, a magyar vadászok társadalma jóval szegényebb lenne” – olvasható a közleményben.

Mint írták, az özvegy nemcsak ebben a munkában, hanem a többszörösen újra kiadott, közismert és közkedvelt Széchenyi-könyvek megszületésében is tevékenyen részt vállalt.

A vadászati kultúráért tett erőfeszítései és megkérdőjelezhetetlen munkája miatt az Egy a Természettel Nonprofit Kft. Széchenyi Zsigmond özvegyét saját hallottjának tekinti. A temetés részleteiről a későbbiekben közölnek részleteket.

 

Ajánljuk még