logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

„Nézzük a lányokat, elvagyunk mint a befőtt, még focizhatunk is” – teljes a káosz a Blaha Lujza téren

| Szerző: hirado.hu
Szétdobált méregdrága építőanyagok, szerszámok a földön, és unatkozó, újságot lapozgató munkások a Blaha Lujza téren. A felújítás alatt álló közterületen uralkodó állapotokról tett közzé egy videót a Metropol. A lap úgy fogalmaz: óriási a kupleráj, áll a munka, bámészkodnak a melósok, miközben a dugó egyre nagyobb – közölte az M1 Híradó.

A Metropol készített egy videót Budapest belvárosában, a főváros egyik legnagyobb beruházásánál. A felvételeket látva nehezen hihető, hogy a felújítás a határidőn belül elkészül. Még nagyobb probléma, hogy a tér környékén már kora reggel is hatalmas a dugó, főként a Nagykörúton lehet nehezen közlekedni.

Óriási a kupleráj, áll a munka, bámészkodnak a melósok, a dugó közben egyre nagyobb – fogalmaz a cikk. A riporter a munkásokat is megszólította, akik elmondták, azért szeretnek ott dolgozni,

mert közben nézhetik a lányokat és focizhatnak is.

A környéken pedig szinte minden reggel ugyanez a helyzet: hatalmas kocsisorok torlódnak fel az utakon. Amíg az autósok a dugóban állnak a Nagykörúton, a mellettük felfestett biciklisáv a leggyakrabban üres, csak néha halad el ott egy-egy kerékpáros. Természetesen ugyanez a forgatókönyv játszódik le a délutáni csúcsban is. A kocsik legtöbbször csak lépésben tudnak haladni, ez pedig sokszor okoz kellemetlenséget nekik.

A hetek óta tartó káoszt Karácsony Gergely főpolgármester viszont csupán átmeneti kellemetlenségnek tartja – erről új telefonos kampányában is beszélt, amelyben arra szólítja fel a közlekedőket, tegyenek közösen azért, hogy kevesebb dugó legyen és tisztább levegő.

Korábban pedig azt ajánlotta a dugókban rostokoló autósoknak, hogy menjenek inkább gyalog. De más javaslata is volt már a kocsiban ülőknek.

A főpolgármester egyébként a múlt héten úgy fogalmazott: a helyzet nem drámai. Ezt a következtetést éppen szeptember elsején vonta le, amikor elkezdődött a tanév, a belvárosban pedig a korábbiaknál is hosszabb ideig ültek a dugókban az autósok.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még