logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A dugók jelképévé vált a Blaha Lujza tér – Karácsony Gergely nem alkalmas a főváros vezetésére

A felújítás alatt álló Blaha Lujza téren uralkodó állapotokról tett közzé egy videót a Metropol. A lap úgy fogalmaz, hogy óriási a kupleráj, áll a munka, bámészkodnak a melósok, miközben a dugó egyre nagyobb. Azt írták: az építőanyagokat szétdobálták, a munkagépek pedig állnak. A Blaha Lujza tér környékén rendszeresek a dugók.

Élhetetlenné vált a város, joggal gondolják az itt élők, hogy gazdátlanná vált Budapest – mondta Nagy Ervin a XXI. Század Intézet elemzője az M1 Ma reggel című műsorában. Az elemző szerint van politikai felelőse ennek a káosznak, méghozzá egyértelműen a főpolgármester az. Jól látható, hogy szakmaiatlanul, átgondolatlanul hozták meg a döntéseket, ezt a szakmai szervezetek is így gondolják – mondta.

Úgy fogalmazott, „ha a Lánchíd a politikai totojázás jelképe, akkor a Blaha Lujza tér a dugóknak a jelképe”. Karácsony Gergely főpolgármester felülvizsgáltatta ezt a projektet, pedig elődje, Tarlós István egy kész tervet „rakott le az asztalra”, ez alapján már ott tarthatna a tér felújítása, hogy csak időszakos lezárásokat kelljen alkalmazni.

A felújítások összecsúsztak, ez a főpolgármester felelőssége.

Karácsony Gergely ma már a miniszterelnök-jelölti kampányával foglalkozik, sem ideje, sem energiája nincs a fővárosra. Mögötte felduzzasztott tanácsadói testület van, körülbelül 41 taggal, amelyre soha nem volt példa korábban.

Négy vagy öt helyettese van, akik közül Gy. Németh Erzsébet szintén elindul az előválasztásokon, így a körülette lévő politikusok is egyre inkább a kampányra koncentrálnak. A főváros vezetése egyre nagyobb válságban van, ennek az az oka, hogy az előválasztásokon az ellenzéki pártok már egymás ellen versenyeznek.

Nagy Ervin azt is kijelentette, hogy Karácsony népszerűsége tovább fog csökkenni, mivel az ő szavazói is állnak a dugóban. Azt gondolták, hogy mivel ő a főpolgármester, ez előnyt jelent majd számára a miniszterelnök-jelölti versenyben, azonban mára kiderült, hogy ez hátrány. Hiszen éppen

főpolgármesterként azt bizonyítja, hogy alkalmatlan arra, hogy egy várost és egy koalíciót irányítson.

Budapest egy egész embert kíván, a főpolgármester pedig egyre kevesebbet foglakozik a fővárossal. Közlekedési ügyben csak népszerű döntéseket próbál bejelenteni, amelyek nem biztos, hogy segítik a kampányát.

Egyre jobban látszik, hogy a tanácsadóira bízza ennek a válságkommunikációját. Sok esetben a kabinetvezetője, Balogh Samu nyilatkozik a közlekedésről, de az emberek a főpolgármestert szeretnék látni ebben a helyzetben.

A címlapfotó illusztráció.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még