logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

Jakab Péter is kamuvideó-készítőnek állt, beépített jobbikossal készített álinterjút

| Szerző: hirado.hu
Nem először fordul elő a baloldalon, hogy kamuvideókkal jelentkeznek be politikusok a politikai haszonszerzés reményében. Jakab Péter nemrég közzétett videójában megélhetési gondjairól panaszkodott könnyes szemmel egy negyvenes éveiben járó hölgy, csakhogy a videóban elfelejtették közölni, hogy az interjúalany a Jobbik korábbi politikusa, aki megélhetési gondjai ellenére idén tíz napot nyaralt a horvát tengerparton – derítette ki a Pesti Srácok. Jakab Péter megrendezett jelenettel próbálta a kormányt támadni, a kamuvideós Korózs Lajos után ő is csúnyán lebukott.

„Megannyi élethelyzet és sors, akik nem haszonélvezői, hanem kárvallottjai a rendszernek. Mindeközben Orbán szerint olyan jó Magyarországon az élet, hogy hamarosan Nyugat-Európából fognak hozzánk költözni az emberek. Akkor nézzük meg, mi a valóság. Íme” – harangozta be közösségi oldalán kamuvideóját Jakab Péter.

Forrás: Facebook/Jakab Péter

Bármennyire is drámai helyzetet kívánt a Jobbik elnöke eladni a politikai haszonszerzés reményében szimpatizánsainak, az általa megjeleníteni kívánt valóságot egy megrendezett jelenetre építette fe. Az érzelmes produkciót úgy állították be, mintha nem a Jobbik volt politikusa lenne interjúalanya.

Jakab és politikustársa azonban hamar lebukott, ugyanis kiderült, hogy Jakab fóti fórumáról bejelentkező hölgy nem más, mint Opra Rita, a Jobbik volt barcsi képviselőjelöltje, aki LinkedIn profilja szerint jelenleg Fóton él. Opra 2019-ben volt a párt önkormányzati képviselőjelöltje – látott napvilágot a Pesti Srácok tényfeltárának köszönhetően.

Forrás: Facebook/Pesti Srácok

A kamuvideóban szereplő hölgy, aki nélkülöző embernek adta ki magát, a panaszkodása ellenére tíznapos horvátországi nyaralásáról posztolt idén augusztusban. Csak a szállásköltség 400 ezer forintban kerülhetett Jakab interjúalanyának, aki így aligha nevezhető nehézsorsúnak.

Nem először fordul elő a baloldalon kamuvideó gyártása

A 2013-as bajai időközi választáson az MSZP és a HVG a kormánypártok állítólagos szavazatvásárlásáról közölt videót, amelyről kiderült, hogy Kőrös Gusztáv solti roma kisebbségi képviselő, aki egyébként a Gyurcsány Ferenc vezette DK tagja volt, a film készítője. A 2013-as bajai MSZP-s videóhamisítási ügybe nem maradt következmények nélkül, többek között a HVG korábbi főszerkesztője és Déri Balázs, az MSZP akkori kommunikációs igazgatója is belebukott.

Pár évvel később, 2018-ban az MTVA székházába betörő ellenzéki politikusok közül Bangóné Borbély Ildikó tűnt ki rendezői képességeivel, aki a „Kurva erős kép lenne, hogy lefekszünk a lépcső elé!” – utasításával bukott le politikustársaival együtt, nyilvánvalóvá vált, hogy baloldali politikusok akciója megrendezett.

A mára csak kamuvideós Korózs Lajosnak nevezett MSZP-s politikusa koronavírus-járvány alatt tett közzé egy álmentőssel, Németh Athinával készített videót. A videóban riporterré előlépett szocialista politikusnak a nő azt állította: 43 éve dolgozik mentősként, a kórházkiürítések miatt pedig emberek haltak meg. Többek között az ő kezei között is.

Később kiderült: Németh Athinának sosem volt köze az Országos Mentőszolgálathoz, de az egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában sem szerepelt. A videó országos felháborodást váltott ki.

A Fidesz a botrány után az MSZP-s Korózs Lajost távozásra szólította fel az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöki posztjáról, de azóta sem távozott.


Ujhelyi Istvánt a Mandiner.hu buktatta le, aki az idei év augusztusában posztolt kamufotót a magyar egészségügy kapcsán. „A kormány persze csak tolja a hazug propagandát, de a valóság az, hogy általános ellátási bajok vannak az egészségügyben” – írta Facebook-oldalán Ujhelyi István, aki üzenetét egy thaiföldi kórházban készült képpel kívánta megtámasztani.

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még