logo

Műsorújság

×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!

A szakértő szerint Karácsony okozta a közlekedési káoszt Budapesten

Már kedden az iskolakezdés előtt hatalmas forgalmi dugók alakultak ki a fővárosban. Szakértők szerint Budapesten többek között a felújítási munkálatok mellett az átgondolatlan kerékpársávok miatt kényszerülnek hosszú araszolásra az autósok – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában. Szálka Miklós közlekedési szakértő szerint Karácsony egy vödör festékkel akarta megoldani a városi közlekedés problémáit, ez láthatóan nem sikerült.

Szálka Miklós közlekedési szakértő elmondta: a közlekedési káosz valósággá vált. A főpolgármester azzal, hogy felfesttette a kerékpársávokat, eddig nem látott ellentéteket szított az autósok és kerékpárosok között. Karácsony egy vödör festékkel akarta megoldani a városi közlekedés problémáit, ez láthatóan nem sikerült.

A várostervezés egy műszaki folyamat, ahhoz tervek kellenek, végig kell gondolni, és a projekteket ütemezni kell. Ezt Karácsony Gergely elmulasztotta és másfél éves regnálása alatt nem csinált semmit.

Iskolakezdés idején 10-15 százalékkal nő meg a forgalom, ezzel számolni kellene, és úgy időzíteni a projekteket, hogy azok ne ütközzenek. Demszky Gábor főpolgármestersége idején volt hasonló a helyzet, amikor minden utat elkezdtek felújítani, ezért lehetetlen volt közlekedni az egész városban. A jelenlegi helyzet, amelyet Karácsony idézett elő átgondolatlanul, hasonló.

A kerékpársávokat nem lett volna szabad az autósok kárára felfesteni, ráadásul az emberek nem tudják mi a kerékpársáv és mi nem, teljes káoszt hozott létre a főpolgármester.


A szerda reggeli forgalmi helyzetről részletes tudósításunkat itt olvashatja:

Negyven perc alatt a Petőfi hídtól a Blaháig – így dugult be az iskolakezdésre Budapest

Érdekes lehet számodra:

Ajánljuk még