Elkezdődött a 12 év feletti diákok oltása – a héten ötvenezren kaphatják meg a vakcinát

 

Hétfő reggel elkezdődött a 12 év feletti diákok tömeges oltása. A héten összesen csaknem 50 ezren kaphatják meg a Pfizer vakcina első adagját. A hét végéig 11 ezer diákot oltanak be a fővárosi iskolákban. Ma reggel 45 autó indult el hogy kiszállítsák a több mint 310 oktatási intézménybe a vakcinákat. Sára Botond, fővárosi kormánymegbízott kiemelte: vakcina van bőven, igy ha valaki meggondolta magát, akkor be tudja oltatni a gyermekét az iskolában. A cél, hogy minél előbb minél többen megkapják az oltóanyagot, és hogy a jelenléti oktatás biztonságban el tudjon indulni szeptember elsején – hangzott el az M1 Híradójában.


Péntekig csaknem 50 ezerrel emelkedhet meg azoknak a száma, akik megkapják az első oltást, így számuk elérheti az 5,8 milliót. Ez is egy fontos lépés lehet a negyedik hullám elleni küzdelemben.


„Az oltócsapatok elindultak, az orvosok, azok iskolai orvosok, illetve  a négy budapesti gyerekkórház gyerekorvosai, kizárólag gyerekorvosok oltják a gyerekeket” – emelte ki Sára Botond, Budapest Főváros kormánymegbízottja, aki elmondta, ezt azért tartják fontosnak, mert a gyermekek oltása más szakértelmet igényel.

Hozzátette: „A gyerekeken kívül az oltócsapatok beoltják azokat is, akik oktatási intézményben dolgoznak, de még nem vették fel az első oltást, illetve azokat is beoltják, akiknek éppen időszerű a második oltása, vagy a 3. oltást is kérik. Ennek az a lényege, hogy minél előbb, minél többen megkapják az oltóanyagot, az a jelenléti oktatás teljes biztonsággal el tudjon indulni szeptember 1-jén”

Az oltópontokon ezidáig  171 ezer 12 év feletti általános és középiskolás kapta meg a koronavírus elleni vakcinát, így több mint 5 millió hétszázezren védettek már, közülük 266 ezren a harmadik oltáson is túl vannak.

A címlapfotó illusztráció.