×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Mit szól hozzá, hogy egyre több iskoláról derül ki, hogy LMBTQ-érzékenyítést tartottak?

 

Miközben a baloldal jogi úton támadja a gyermekvédelmi népszavazást, a gimnáziumokba már kezd beszivárogni a genderideológia.

 


Ön mit szól hozzá? A hirado.hu és a Kossuth Rádió Jó napot, Magyarország! című műsorának napi, közös szavazásán ezúttal arról kérdezzük olvasóinkat, hogy mit szólnak ahhoz, hogy egyre több iskoláról derül ki, hogy LMBTQ-érzékenyítést tartottak? A délután 16 óra 10 perckor kezdődő adásban telefonon oszthatják meg véleményüket – Telefonszám: (06 1 vagy 06/30) 759-52-00, sms: 06/30-90-00-666 –, a hirado.hu oldalán szavazatot adhatnak le, a Kossuth, valamint a hirado.hu Facebook-oldalán pedig kommentben mondhatják el, hogy mit gondolnak napi témánkról.


LMBTQ-kérdőívet kellett kitölteni a diákoknak a budapesti Eötvös József Gimnáziumban – értesült a Magyar Nemzet. Az elit gimnázium iskolaújságának szerkesztői egy kérdőív segítségével próbálták feltérképezni a diákok szexuális érdeklődését, azzal a céllal, hogy támpontot adjanak a különböző társadalmi nemekről és nemi orientációkról azoknak, akik még nem jártasak a témában.

Az iskolaújság szerkesztői által készített, LMBTQ témájú kérdőív még április végén, a gyermekvédelmi törvény elfogadása előtt látott napvilágot. Az Eötvös Diákot készítő fiatalok ugyanis fontosnak érezték, hogy a szexuális kisebbségeket érintő témákról szó essen az iskolai környezetben is, hangsúlyozva, hogy az intézményi és rendszerszintű változások eléréséhez szükség van támogatókra – írták a Magyar Nemzet cikkében.

Az Eötvös József Gimnázium után a budapesti Dózsa György Gimnázium és Táncművészeti Szakgimnáziumról derült ki: korábban LMBTQ-érzékenyítő foglalkozásokat tartottak. A felvilágosítás mellett a diákoknak különböző szituációs gyakorlatokat kellett eljátszaniuk.

Az első – egyik diák által küldött – fotón az látható, hogy az osztályteremben a táblán az LMBTQ betűk fogalmi magyarázatai mellett az aszexuális, a demiszexuális és az alloszexuális szavak szerepelnek. Továbbá a Labrisz Leszbikus Egyesület weboldala, illetve az ügyfélfogadási ideje is látható a felvételen – közölte a Magyar Nemzet.

(Fotó: Magyar Nemzet)

A második képen két – a gyerekeknek kiosztott – szituációs gyakorlat szerepel:

„Tomi 16 éves, két apukájával él (Ödön és Ernő). Egy nap azzal megy haza, hogy az iskolában a többiek azzal csúfolták, hogy »buzik a szülei«. Játsszátok el a beszélgetést a szülőkkel.”

„Magdaléna 16 éves transzlány. A tornaórához a lányöltözőben szeretne átöltözni, de vannak lányok, akik tiltakoznak ez ellen. Játsszátok el a jelenetet.”