×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Varga Judit: meg fogjuk védeni Magyarországot és az európai határokat

 

A kormány meg fogja védeni Magyarországot és az európai határokat, a segítséget pedig oda fogja elvinni, ahol arra a legnagyobb szükség van - közölte Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn a Facebook-oldalán, azzal kapcsolatban, hogy az afganisztáni eseményeket követően Európában ismét napirendre került a migráció témaköre.

Varga Judit jelezte, ezért is fejtette ki Magyarország ezzel kapcsolatos álláspontját a portugál Expresso hetilapnak. Hangsúlyozta, hogy a magyar érvrendszer régóta tiszta és érthető: Magyarországnak a kontinens érdekeit is szem előtt kell tartania, hiszen nem segíthet úgy, hogy a problémát európai területre hozza.

"Szerintünk nem emberi jog az, ha valaki a világ másik oldalán egyik nap felkel és úgy dönt, hogy mostantól a világ másik részén fog lakni, nekünk pedig minden ellenőrzés nélkül be kell őt engednünk" - fogalmazott a miniszter.

Hozzátette, ezért is döntöttek úgy, hogy a szerződéseknek megfelelően megvédik a schengeni határokat. Más országok erre nem voltak képesek, Magyarország mégsem kapott ezért semmilyen elismerést, csak kritikákat - jegyezte meg.

"Mi ennek ellenére kitartunk, Magyarországot és az európai határokat meg fogjuk védeni, a segítséget pedig oda fogjuk elvinni, ahol arra a legnagyobb szükség van" - írta Varga Judit.