×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Utaznak haza a vendégmunkások, félnapos várakozás a határátkelőhelyeken

 

Brutális torlódás volt egész hétvégén a határátkelőhelyeken. Főleg Szerbia, Románia és Ukrajna felé. A röszkei autópálya határátkelőnél vasárnap nyolc-tíz órát is várniuk kellett az autósoknak. Ez nyaranta rendszeres, a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások ugyanis ilyenkor utaznak haza a szabadságukra – hangzott el az M1 Híradójában.


Hat-nyolc kilométeres torlódás is kialakult a hétvégén a röszkei autópálya határátkelőnél. Csütörtök óta folyamatosan több órás a várakozás. A rendőrség a hőség miatt vizet osztott az autósoknak. Júliusban szinte minden hétvégén hasonló a helyzet, hiszen Nyugat-Európából ilyenkor indulnak el szabadságra a vendégmunkások délre, mégis sokakat váratlanul ér a hosszú várakozási idő.

Kilenc sávon engedik a forgalmat kifelé és befelé is. Sokan jönnek már visszafelé, így mindkét oldalon nagy a torlódás. Nem volt jobb a helyzet a röszkei és az ásotthalmi közúti határátkelőhelyeken sem, ahogyan torlódás volt Tompán és Hercegszántón is.

Akik Szerbia felé indulnak útnak a következő hetekben, azoknak

mindenképpen érdemes figyelniük a határinformációkat a rendőrség internetes oldalán.

„Egy átlagos napon tizenöt-húszezer ember halad át a Csongrád-Csanád megyei határátkelő helyeken. Most szombaton csaknem száznegyvenezer határátlépő volt. Itt a röszkei autópálya határátkelőhelyen jelenleg akkora a torlódás, hogy várhatóan a nagyobb várakozás egészen hétfő hajnalig megmarad” – mondta a közmédia tudósítója.

Az előző évek tapasztalatai szerint a jövő héten a mostanihoz hasonló, hosszú várakozásra kell számítani már csütörtöktől.