×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Tűzzsonglőrök és szaunaszeánszok a Strandok Éjszakáján

 

Országszerte negyven helyen várják hosszabb nyitvatartással és külön programokkal a vendégeket. Az időjárással nem lesz gond az ország nagy részén – közölte az M1 Híradója.


A Makovecz Imre szellemi örökségét idéző Makói Hagymatikum szaunaszeánszokkal, két külön medencés helyiségében pedig diszkóval és mozivetítéssel készül. Orosháza-Gyopárosfürdőn éjszakai hőlégballonozást is beterveztek a szervezők a fürdőzés mellé, de a gyerekeknek ilyenkor nem csak a strandolás lehet élmény.

A hajdúnánási strand éjjel 1-ig tart majd nyitva szombaton, tűzzsonglőrök és buborékshow lesz.

„Mivel késő este van, ezért inkább azt mondom, hogy a tinédzser és az idősebb, tehát huszonéves korosztály várható. Sok család látogat ki, de ők nem maradnak éjfélig, vagy hajnal egy óráig, hanem esetleg kicsit hamarabb elmennek. De, ez is egy családi rendezvény, tulajdonképpen így is fel lehet fogni, és szívesen jönnek” – mondta Girus Zoltán ügyvezető igazgató.

A Strandok Éjszakáját 2010 óta rendezi meg a Magyar Fürdőszövetség, céljuk a hazai fürdőkultúra megismertetése a magyar és külföldi vendégekkel.

„Első alkalommal a perseida meteorraj átvonulásához kapcsolódóan került megrendezésre a rendezvény. Az volt az ötlet, milyen csodálatos élmény medencékből nézni a hullócsillagokat, és ez valóban bejött a vendégeknek, nagy siker volt. Akkor döntöttük el, hogy ezt folyamatosan, minden évben meg fogjuk rendezni ilyenkor, július utolsó szombatján” – közölte Balogh Zoltán a Magyar Fürdőszövetség főtitkára.

Idén országszerte negyven fürdő csatlakozott a programhoz.

A címlapfotó illusztráció.