×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Éveken át követelte a Pride betiltását, idén mégis részt vett rajta

 

A szombati Budapest Pride-on a Jobbik egyik vidéki szervezetének volt vezetője is részt vett, akit a Pesti TV stábja vett észre a felvonulók soraiban. Hejner Krisztián korábban annak a Kurucinfónak írt cikkeket, amely rendszeresen rasszista és homofób nyelvezetet használt, valamint éveken át követelte a Pride betiltását. A Pesti TV ezért most arra volt kíváncsi, hogyan jutott el a jobbikos vezető a Kurucinfótól a mostani felvonulásig, de erre már nem kapott választ – hangzott el az M1 Híradójában.


Mit képzeltek magatokról? Mit képzeltek magatokról?” – ezzel az erőszakos reakcióval „köszöntötte” a Pesti TV stábját a kapuvári Jobbik korábbi vezetője, a szombati Budapest Pride-on. Hejner Krisztián szivárványos trikóban vonult fel.

Hejner Krisztián nem az egyetlen politikus, aki pártja színeit – legalább egy napra – a szivárvány színeire cserélte. Bereczki Miklós szintén jobbikos politikus is a tömeggel vonult szombaton a tolerancia jegyében.

A politikus közösségi oldalán egy fotót is közzétett a szombati eseményről, amelyhez azt írta: „Először voltam a Pride felvonuláson és remekül éreztem magam.

2007-ben tojásokkal, flakonokkal, kövekkel és homokkal töltött zacskókkal dobálták a Budapest Pride-on vonuló tömeget. Az erőszakos támadásokban a Jobbiknak is jelentős szerepe volt.

Új szinten a homofóbia – ezzel a címmel írt a 2008-as Pride-ról a Nol.hu. A portál arról számolt be, hogy a Jobbik tagjai megfenyegették a felvonulókat: „A megtévesztett utcára készülőknek üzenjük: most még visszafordulhatnak, még mielőtt az ébredő és szerveződő társadalmi ellenállás falaiba ütköznek!”

A Jobbikot most vezető Jakab Péter sem finomkodott korábban. A Hír TV által nyilvánosságra hozott felvételen a párt elnöke aberráltaknak nevezi a melegfelvonulás résztvevőit.

A Jobbik elnöke most már egészen másként fogalmazott a homoszexualitásról – írta a Mandiner a napokban. A portál szemlézte Jakab Péter Politicónak adott interjúját, amelyben a jobbikos politikus azt mondta: „A homoszexualitást el kell fogadni és tolerálni kell.

A címlapfotó illusztráció.