×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Leszámolásokat hozhat a Cseh Katalin körüli botrány

 

Újabb szálat derített fel a Magyar Nemzet Cseh Katalin uniós pályázati ügyeiben. A lap szerint a Momentum EP-képviselője és családja által vezetett cég csak azért hozott létre fióktelephelyeket Vácon és Szirákon, hogy jogosult legyen az uniós támogatásokra. Az eredeti, budapesti telephellyel az uniós szabályok szerint nem jutottak volna forrásokhoz. A Magyar Nemzet szerint így viszont összesen 285 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek el – hangzott el az M1 Híradójában.


Szabó Tímea, a Párbeszéd Magyarország társelnöke tízezer általuk gyűjtött olimpiaellenes aláírást adott át 2017. február 16-án Cseh Katalinnak, a Momentum aktivistájának.

Csakhogy a Demokrata.hu arról írt hétfőn, hogy három hónappal ez előtt, 2016 decemberében még többek között a budapesti olimpiára hivatkozva csaknem 68 milliós uniós pályázatot nyert el az a Pannónia Nyomda Kft., amelynek pályázati dokumentációját Cseh Katalin, a Nolimpia-kampány és a Momentum aktivistája írt alá.

Erről az ellentmondásról beszélt Deák Dániel, a XXI. Század vezető elemzője is a Kossuth Rádióban.

Ez már egy politikai gátlástalanság.

Amikor pénzt szerez a családi vállalkozás abból, amit egy évvel később ők politikai haszonszerzés miatt ellehetetlenítenek, meghekkelnek és egy egész országnak az álmát döntik romba, az szerintem tényleg azt mutatja, hogy a politikai hatalom megszerzése érdekében ezek a politikusok és pártok sok mindenre képesek, de ez az összbaloldali együttműködés kapcsán is sok mindenben tetten érhető.

Pár napja jelentkezett egy rejtélyes álarcos figura, aki azt állította, hogy egy kettős játékot űző politikust fog lebuktatni.

A sajtóban végül múlt kedden nevezték meg a momentumos Cseh Katalint. A Bennfentes.net arról írt: a Pannónia Nyomda Kft. több mint 285 millió forintnyi EU-s támogatást nyert el. A nyomdához köthető cégeken keresztül pedig további, összesen több mint 4,5 milliárd forintnyi közpénz landolt a politikusnál és üzleti partnereinél.

Az egész Momentum fő mondanivalója bukott meg Cseh Katalin botrányos uniós pályázataival

– mondta az M1-en a XXI. Század elemzője. Hozzátette: a balliberális párt retorikája lényegében évek óta arról szól, hogy Magyarországon kizárólag Fidesz-közeli cégek pályázhatnak sikerrel. Nagy Ervin szerint lassan az egész ellenzéki összefogásra ráéghet Cseh Katalin botránya.

A Magyar Nemzet kedden egy újabb szálat derített fel Cseh Katalin uniós pályázati ügyeiben. Kiderült, hogy az általa és családja által vezetett Panniónia Nyomda Kft., melynek évekig Budapest XIII. kerületében volt a székhelye, csak azért, hogy uniós pénzekhez juthasson, fióktelepeket létesített Vácon és Szirákon.

A lap azt írja:

ha csak Budapesten marad a cég, akkor az EU-s szabályok szerint nem nyerhetett volna uniós pénzt,

így viszont a váci székhellyel 68 milliós vissza nem térítendő támogatáshoz jutott, míg a szirákival már csaknem 217 milliót nyert.

A Magyar Nemzet arról is ír, hogy helyiek szerint a sziráki telephelyen semmilyen érdemi tevékenységet nem végeznek.