Exkluzív felvételek az M5 Híradójában: így fest a felújított Szent István-terem

 

Az államalapítás ünnepén, augusztus 20-án nyitják meg a Budavári Palota újjászületett Szent István-termének kapuit a nagyérdemű előtt. Az ország legnagyobb Zsolnay kandallójával ellátott helyiségben jelenleg az utolsó simításokat végzik a szakemberek – derült ki az M5 kulturális csatorna Híradójából, ahol meg is tekinthették a nézők a jelenlegi állapotokat.

 

Végéhez közeledik a Budavári Palota Szent István-termének rekonstrukciója. A szoba ékeként helyére került a különleges, 4,5 méter magas és 2,5 méter széles Zsolnay kerámiakandallón Szent István mellszobra, felszerelték az impozáns csillárokat és falikarokat, valamint elhelyezték azokat a pirogránit képeket is, amelyek az Árpád-házi királyokat és szenteket ábrázolják.

Az államalapítóról elnevezett termet augusztus 20-tól, Szent István napjától látogathatja a nagyközönség. Az M5 híradójában lenyűgöző felvételekkel szemléltették a régi fényében újra tündöklő épületbelsőt. A további részletek és hírek az M5 Híradó idézett adásából ismerhetők meg.


Hírek, aktualitások a kultúra, a tudomány és az oktatás területéről mindennap 19.30-tól az M5 műsorán.