Orbán Viktor: A gyermekeink jövője a tét, ezért nem engedhetünk

 

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a kormány legújabb intézkedéseiről.

A gyermekek jogaira vonatkozó törvények nemzeti hatáskörbe tartoznak

A gyermekvédelmi népszavazásra azért van szükség, mert Brüsszel megtámadta Magyarországot – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth Rádiónak adott interjúban. A kormányfő szerint a családi jog és gyermekek jogaira vonatkozó törvények nemzeti hatáskörbe tartoznak, de az unió ezt nem veszi tudomásul.

„Vagy engedünk, vagy nem, és mivel a gyermekeink jövője a tét, ezért nem engedhetünk” – mondta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy mindenkinek a támogatására szükség van ahhoz, hogy ezt a csatát megnyerhessük, a népszavazásra pedig ezért van szükség.

Itt hallgathatja vissza Orbán Viktor rádióinterjúját.

Orbán Viktor kiemelte, hogy erre már volt példa, hiszen a migránsok kötelező szétosztása idején is odaálltak az emberek a kormány mögé. „Akkor Magyarország védte meg egész Európát a migránsok kötelező elosztásától.”

Orbán Viktor szerint az 54 oldalas brüsszeli memorandumból kiderül, hogy

az Európai Bizottság azt akarja, hogy engedjük be a LMBTQ-lobbistákat az iskolákba,

mert ehhez joguk van. Magyarország azonban ezt nem fogadja el, mert szerintünk a szülő joga eldönteni, hogy hogyan neveli a gyermekét.

Az azonos neműek együttélése mindenkinek a magánügye, de a gyerekekkel a felnőttek nem tehetnek meg akármit. A szülők feladata az, hogy megvédjék a gyermekeket, az állam feladata pedig az, hogy támogassa ebben a szülőt” – mondta Orbán Viktor.

Azt is akarják, hogy a homoszexualitással kapcsolatos reklámokat lehessen bemutatni a gyerekeknek, vagy hogy egészen kis korban is lehetőség legyen a nemváltással kapcsolatos állításokat eljuttatni a fiatalokhoz. A miniszterelnök szerint nyugaton ma már így mennek a dolgok, de a magyar szülőknek meg kell hagyni a lehetőséget arra, hogy maguk döntsék el, hogy mikor ismertetik meg ezzel a gyermeküket.

Orbán Viktor hozzá tette,

igenis álljunk ki azért, hogy a magyar gyerekek nevelése csak a magyarokra tartozik.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a brüsszeli bürokraták szerint a történelem minden esetben ugyanabba az irányba halad, és ez nagyban hasonlít a kommunizmushoz, csak most mindez liberális nyelvezetben jelenik meg. A liberálisok a szabadság ellenségeivé váltak – jelentette ki.

Megjegyezte: a világban nemzetek vannak, amelyeket tisztelni kell, és elfogadhatatlan, hogy Brüsszel visszaéljen a hatalmával, pénzügyileg zsaroljon minket.

Orbán Viktor bejelentette:

a kormány úgy döntött, hogy a gazdaságvédelmi alapon belül létrehozza a magyar helyreállítási alapot,

és elindítja azokat a programokat, amelyeket az európai helyreállítási alap finanszírozna.

Elmondta: az európai helyreállítási alap legfontosabb ismérve, hogy gyors, ezért ezt késleltetni – várhatóan két hónapos halasztást kér a tárgyalások folytatására az Európai Unió – éppen az alap értelmét kérdőjelezi meg.

Ez a pénz nekünk jár, „tudják késleltetni, de nem tudják nem ideadni”, ezért a kormány úgy döntött, hogy ugyanazokat a programokat, amelyeket Brüsszellel már jóváhagyatott, megindítja. „Ki fogjuk fizetni, ha jön Brüsszelből pénz, ha nem” – hangsúlyozta.

A magyar emberek lenézése azt állítani – folytatta –, hogy a kormány valamilyen témáról el akarja terelni a figyelmet a gyermekvédelmi népszavazással. Remélhetőleg januárban, februárban megtarthatják a referendumot – fűzte hozzá.

Orbán Viktor azt tanácsolta mindenkinek, hogy gondolja át a kérdést, tájékozódjon, nézze meg, mi van Nyugat-Európában, alakítsa ki a véleményét, és menjen el szavazni,

mert aki nem megy el, bojkottál, az rábízza a többségre a döntést. Nem törvényt akarnak alkotni, hanem megvédeni egy törvényt, a bojkottnak így nincs értelme

– emelte ki.

A Pegasus-üggyel kapcsolatban Pintér Sándor belügyminiszter már mindent elmondott – közölte.

A miniszterelnök a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban ismertette: 23 embernél azonosították a delta kettőnél a gamma variánst, és az egészségügyi szakemberek dolgoznak a helyzet pontos feltérképezésén.

Az emberek 55 százaléka túl van két oltáson,

így ma Európa egyik legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból Magyarország. De a negyedik hullám elkezdődött Nyugat-Európában, és Magyarország is része lesz

– jelentette ki.

A felvett oltások a súlyos megbetegedéstől megvédenek – emelte ki, hozzátéve: augusztus 1-től bármely magyar állampolgár kérheti a harmadik oltást, ebből a szempontból Európában Magyarország az első.

Emlékeztetett: az idősekkel ismét külön kell foglalkozni, most is ők vannak a legnagyobb veszélyben, ezért felkeresik azokat, akik nem olttatták be magukat. A 12 év feletti gyermekeknél általános oltási akciót indítanak a beiskolázást megelőző napokban – idézte fel.

A kormányfő kitért arra is, hogy az egészségügyben vállalható az oltás kötelezővé tétele, mert már most is vannak oltások, amelyek ott kötelezők. Hangsúlyozta: a kormány a helyén van, az operatív törzs működik, folyamatosan elemezi a helyzetet, a kormány célratörően, gyorsan és hatékonyan hozza meg a szükséges döntéseket.

A most kezdődő tokiói olimpiáról azt mondta:

ha Magyarország rendezné, semmi akadálya nem lenne, hogy normális körülmények között tartsák meg a játékokat.

Tizenötmillió magyar várja, hogy becsülettel helytálljanak a sportolóink – fogalmazott.

Címlapfotó: Orbán Viktor a Kossuth Rádió stúdiójában.