×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Tovább dagad a Cseh Katalin körüli botrány

 

Az Origo szerint gyanús közbeszerzési összejátszásokra bukkantak a momentumos politikus cégei körül. Vasárnap jelent meg az egyik hírportálon, hogy Cseh Katalin és családi vállalkozásai több milliárd forint uniós támogatást tehettek zsebre. Ezt azonban a politikus cáfolta és rágalomnak nevezte. Szakértők szerint súlyos morális problémákat vet fel az ügy, és komoly bizalomvesztéshez vezethet a baloldalon – hangzott el az M1 Híradójában.


Gyanús közbeszerzési összejátszásokra bukkantunk Cseh Katalin cége körül – írta csütörtökön az Origo. A portál szerint a Pannónia Nyomda Kft., amelyet a momentumos EP-képviselő 2013 és 2018 között vezetett, több közbeszerzést is nyert Ferencvárosban, csaknem 80 millió forint összegben. Az internetes újság azt állítja: a baj azzal van, hogy a Pannónia olyan cégekkel pályázott közösen, amelyek a Cseh család érdekeltségi körébe tartoznak.

Cseh Katalin ügye még a hétvégén kezdődött. Akkor hozott nyilvánosságra a Bennfentes.net egy videót, amelyben egy maszkos alak politikus leleplezését ígérte.

A sajtóban végül kedden nevezték meg a momentumos Cseh Katalint. A Bennfentes.net arról írt:

a Pannónia Nyomda Kft. több mint 285 millió forintnyi EU-s támogatást nyert el. A nyomdához köthető cégeken keresztül pedig további, összesen több mint 4,5 milliárd forintnyi közpénz landolt a politikusnál és üzleti partnereinél.

A Pestisrácok.hu szerint a cégháló a telephelyek váltogatásával vadászott az uniós pénzekre. Úgy tudják, hogy a hálózat több mint 40 nyertes EU-pályázatot zsebelt be, csaknem 4,8 milliárd forint értékben.

Cseh Katalin az M1-nek nyilatkozva visszautasította a róla szóló híreket, amelyeket rágalomnak tart.

Cseh Katalin arca annak a Momentum Mozgalomnak, amely évek óta lobbizik, hogy Magyarországtól vegyék el az uniós támogatásokat.

Közben pedig a politikus kerül kapcsolatba uniós pénzekkel. Ez álságos magatartás – mondta Boros Bánk Levente, a Médianéző Központ igazgatója az M1-en.

Az Origo konkrétan megnevezi azokat a cégeket, amelyekkel a Pannónia Nyomda Kft. kapcsolatban állt, és azt is, hogy a vállalat milyen közbeszerzéseket mekkora összegben nyert el abban az időszakban, amikor a Momentum politikusa, Cseh Katalin vezette.

A címlapfotó illusztráció.