×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Meghökkentően sokan pattantak fel a közbringákra

 

Minden várakozást felülmúlt az új közbringarendszer kihasználtsága – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a május közepén újjászületett MOL Bubi első két hónapjában többen utaztak a kerékpárokkal, mint korábban egy teljes év alatt összesen.

Már az újraindítás első két hetében megdőlt a kerékpárok használatának napi csúcsa, ráadásul a felhasználók azóta is stabilan 50 százalékkal több kerékpárt bérelnek naponta, mint a megújulás előtti legsikeresebb időszakban.

Az elmúlt két hónapban mért adatok szerint naponta átlagosan 6000-szer utaznak a MOL Bubi biciklijeivel, és már több mint 40 ezren regisztráltak a rendszerbe – írta a BKK.

Közölték: a rendszer – amelyben jelenleg 1200 almazöld kerékpár van – üzemeltetője folyamatosan figyel a logisztikára, de a soha nem látott érdeklődés miatt előfordulhat, hogy egy-egy állomás ideiglenesen bicikli nélkül marad. A BKK célja, hogy a közbeszerzésben szereplő további 360 opciós kerékpár minél előbb a felhasználók rendelkezésére álljon – áll a közleményben.

A címlapfotó illusztráció.