×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Cseh Katalin továbbra is cáfol

 

Egy egész céghálózatról, családi, haveri céghálóról ír a Pesti Srácok a momentumos Cseh Katalin ügyében. A portál szerint Vácon és a Nógrád megyei Szirákon volt a hálózat két központja, és a különböző vállalkozások majdnem 5 milliárd forintos uniós támogatáshoz juthattak. Az ellenzéki politikus már kedden rágalomnak nevezte, hogy köze lenne az uniós milliárdokhoz – számolt be az M1 Híradója.


Cseh Katalint cáfolják a céges iratok – ezzel a címmel közölt írást szerdán a Pesti Srácok. A lap azt állítja: Cseh Katalin nem mondott igazat, amikor az M1-nek is azt nyilatkozta, hogy semmi köze a vele hírbe hozott vállalatokhoz.

„Semmi közöm ezekhez a vállalatokhoz, és visszautasítom azt a rágalmat, hogy nekem bármi közöm lenne ehhez a pénzhez” – mondta a Momentum EP-képviselője.

Cseh közösségi oldalán pedig hazugságnak nevezte a róla megjelent híreket.

Az interneten még vasárnap jelent meg egy videó, amit a Bennfentes.net hozott nyilvánosságra. Ebben egy maszkot viselő illető egy kétszínű politikus lebuktatását ígérte.

„A politikus, akiről szó van, négy és fél milliárd forintnyi EU-támogatást vett fel saját és haveri cégein keresztül. Ja, és 300 millió forintnyi állami közbeszerzést is el tudtak hozni” – hangzott el a videóban.

Néhány nappal később már arról írt a portál, hogy Cseh Katalin állhat az ügy célkeresztjében. A momentumos politikus ugyanis 2013 májusától 2018 januárjáig a Pannónia Nyomda Kft. ügyvezetője volt.

A Bennfentes.net gyűjtése alapján a cég több mint 285 millió forintnyi EU-s támogatást nyert el.

A cikk szerzője hozzáteszi: Ami nem kicsi összeg, pláne, ha azt nézzük, hogy Cseh Katalin és pártja az elmúlt években azért folytatott lobbitevékenységet, hogy Magyarország irányába függesszék fel az európai uniós támogatásokat.

Ez még nem minden.

Az internetes oldal újságírói szerint a Pannónia Nyomda Kft.-hez köthető további cégeken keresztül összesen több mint négy és fél milliárd forintnyi közpénz landolt a momentumos politikusnál és üzleti partnereinél.

„Őszintén, fogalmam sincs”

A balliberális EP-képviselő azonban tagad és azzal mondja: csak 2018 óta politizál aktívan, azóta pedig már nem ő vezeti az érintett céget. Szerinte cégháló sincs, csak arról van szó, hogy egy ipari parkba jegyeztek be több vállalatot. A Pesti Srácok azonban arról ír: mégis van cégháló, a cégek pedig váltogatták telephelyüket. Ahogy a portál fogalmaz: így vadásztak az uniós pénzekre.

A cégháló két központja Vác és a Nógrád megyei, mindössze 1200 lakosú Szirák. A portál szerint összefonódás van a Cseh család és az egyes cégek ügyvezetői között.

Azt írták, hogy a cégek EU-s pályázatokat vettek célkeresztbe, együttesen váltogatták a telephelyeket és a fióktelepeket, amellyel több milliárd forintnyi uniós pénzt tettek zsebre. Információik szerint a hálózat több mint 40 nyertes EU-pályázat kifizetéseit zsebelte be, több mint 4,7 milliárd forint értékben.