Feladta magát a cserben hagyó gázoló, aki közterület-felügyelőt ütött el

 

A feje, a lapockája, a könyöke és a két térde sérült meg annak a közterület-felügyelőnek, akit vasárnap elütött, elsodort egy autós, és 50 méteren keresztül vonszolta magával. A gázoló elmenekült a helyszínről, de később feladta magát a rendőrségen. A 22 éves férfinak korábban is volt már rendőrségi ügye – hangzott el az M1 Híradójában.

A gázoláshoz vezető intézkedés részleteit idézi fel Kuba Richárd, az óbudai közterület-felügyelet munkatársa. Járőrtársával egy, a behajtani tilos táblát figyelmen kívül hagyó autóst állítottak meg vasárnap délután a III. kerületi Hídfő utcában.

Amikor kollégája az iratok átadására szólította fel a sofőrt, az hirtelen gázt adott, és elütötte a kocsi előtt álló Kuba Richárdot. A közterület-felügyelő a motorháztetőre esett, és annak peremében próbált megkapaszkodni, miközben a sofőr erőteljes kormánymozdulatokkal próbálta lerázni.

A sofőr körülbelül ötven méter után egy intenzív jobb és bal rántást csinált, minek következtében leestem a járműről és a betonra érkeztem

– mondta az elgázolt közterület-felügyelő.

Az eséstől a közterület-felügyelőnek horzsolásai és zúzódásai keletkeztek; az autó vezetője elmenekült a helyszínről, majd másnap feladta magát.

A 22 éves férfi az eset másnapján, július 19-én önként feladta magát a rendőrségen, mert ismerőseitől megtudta, hogy kollégáim már keresik. A rendőrök közúti veszélyeztetés és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe is vették” – mondta Csécsi Soma, a BRFK szóvivője.

Az ügyészség máris kezdeményezte az autós letartóztatását.

A gyanúsított büntetett előéletű, őt egyebek mellett a bíróság korábban bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt eltiltotta a járművezetéstől. A kerültei ügyészség a bűnismétlés veszélye miatt a gyanúsított letartóztatását indítványozza” – fogalmazott Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Az elgázolt közterület-felügyelő az M1-nek azt mondta, a támadás nem tántorítja el a hivatásától.

Minden reggel, amikor felveszem az egyenruhát, teljesen tisztában vagyok azzal, hogy egy ilyen kockázat, egy ilyen esemény bármikor megtörténhet. Az elmúlt évekből kell nekem ilyenkor erőt merítenem, hogy tudjam folytatni a szolgálatot. Most egy kicsit pihennem kell, én is úgy érzem, de ezt követően tudom folytatni a szolgálatot” – mondta Kuba Richárd.

Az M1 értesülései szerint a sofőrt korábban testi sértés és garázdaság miatt is elítélték már.

Letartóztatásáról szerdán dönt a bíróság.

A címlapfotó illusztráció.