×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Anonymus-botrány: uniós pénzeket nyúlhattak le a Momentum körül

 

Az elmúlt napokban több feltételezés látott napvilágot annak kapcsán, hogy a Bennfentes.net nevű internetes oldal egy politikus lebuktatására készült. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője Facebook-oldalán található bejegyzés szerint egy momentumos politikusról lehet szó.

„Botrány körvonalazódik Cseh Katalin körül, avagy így gazdagodnak a momentumosok közpénzen és uniós forrásokon, miközben Magyarországot külföldön rendre azzal vádolják, hogy kormányoldalon ellopják ezeket a pénzeket” – ezzel a felütéssel kezdi posztját Deák Dániel, aki a Bennfentes.net értesüléseire hivatkozik.

Bejegyzésében arra is felhívja a figyelmet, hogy a Momentum gazdálkodása körül már az Állami Számvevőszék is talált szabálytalanságokat, továbbá, hogy a párt politikusainak családtagjai is hozzáférhettek közpénzekhez.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, motoros futár érkezett a Bennfentes.net szerkesztőségébe vasárnap délután. A futár csengetés után az egyik ott dolgozó kezébe adott egy címzés nélküli borítékot, amelyben egy fehér pendrive volt. Az adathordozóra pedig egy videó volt feltöltve, amelyen egy Anonymous-maszkos alak egy üzenetet olvas fel.

A történet azóta azzal folytatódott, hogy a maszkos alak elmondta: a szóban forgó politikus és a hozzá kapcsolható cégek négy és fél milliárd forint európai uniós támogatást és 300 millió forintnyi állami támogatást nyertek el.

Cseh Katalin nem tudja, kiről lehet szó

Az európai parlamenti képviselő az M1 Híradónak nyilatkozva abszurd és koholt állításoknak nevezte a cikkben vele kapcsoltban leírtakat. Azt ugyanakkor elismerte, hogy nyert uniós támogatást az általa korábban vezetett cég, de mint mondta, neki ahhoz nem volt köze.

 „A Pannónia Nyomda Kft. valóban indult két olyan uniós pályázaton, amely végül sikerrel járt, ezek a pályázatok rendben zajlottak és a Pannónia Nyomda Kft. tudtommal, megfelel a pályázatban előírt követelményeknek. De mint korábban említettem, én az első pályázat beadását követően lemondtam a ügyvezetői tisztségemről és az elbírálás már ezután következett be”

– nyilatkozta a Híradónak Cseh Katalin.

A Momentum EP-képviselője szerint alaptalan az az állítás is hogy a korábbi cégéhez köthető vállalkozásokon keresztül több mint négymilliárd forintnyi közpénz jutott.

 „Semmi közöm ezekhez a vállalatokhoz, és visszautasítom azt a rágalmat, hogy nekem bármi közöm lenne ehhez a pénzhez” – tette hozzá.

Cseh Katalin jogi eljárásokat helyezett kilátásba a vele kapcsolatban megjelent állítások miatt, a Bennfentes pedig újabb információk közlésére tett ígéretet.

Címlapfotó: Bennfentes.net