Újrakezdte a kínai vakcina elleni kampányát az oltásellenes ellenzék

 

Hiába az Egészségügyi Világszervezet korábbi állásfoglalása és hiába a Semmelweis Egyetem friss vizsgálata, a baloldali pártok továbbra is megkérdőjelezik a kínai vakcina hatékonyságát. A DK-s Gy. Németh Erzsébet arról beszélt, hogy a főváros saját mérései alapján a kínai vakcina nem ad megfelelő védettséget. Karácsony Gergely főpolgármester pedig a közösségi oldalán azt írta: szerinte a kínai oltást kapott idősek negyede nincs biztonságban. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy reagált: Karácsony Gergely álhíreket terjeszt, de lebukott – hangzott el az M1 Híradójában.


Szeretnénk megakadályozni, hogy a kínai vakcina kormányzati propagálása miatt még inkább csökkenjen az oltási hajlandóság – hergeltek a baloldali politikusok a keleti oltóanyagok ellen a járvány harmadik hulláma alatt.


A legtöbbet a Kínából érkező Sinopharm vakcinát kritizálták. Az oltóanyaggal kapcsolatban nem volt olyan, amit ne bíráltak volna: annak származása, előállítása és hatékonysága ellen is ágáltak a baloldali politikusok.

Az összehangolt akciót rövid kihagyás után szerdán folytatták. Karácsony Gergely egyik helyettese, a DK-s Gy. Németh Erzsébet online sajtótájékoztatóján a Semmelweis Egyetem ezt cáfoló kutatása ellenére azzal riogatott, hogy a főváros saját mérései alapján a kínai vakcina nem ad megfelelő védettséget.

Gyurcsány Ferenc pártjához az LMP-s Csárdi Antal is csatlakozott,

aki azt követelte a kormánytól, hogy tegyen meg mindent az idősek koronavírus elleni védettsége érdekében.

Mindeközben Karácsony Gergely a főváros néhány napja indult antitestszűrő kampányát népszerűsítette a közösségi oldalon. A főpolgármester az első eredmények alapján egyik bejegyzésben szintén arra jutott, hogy a Sinopharmmal beoltottak védettsége nem elégséges. Bár azt Karácsony Gergely is elismerte, hogy a minta nem reprezentatív, azt írta: szerinte azt a vélelmet erősíti, hogy a kínai vakcinával beoltott idősek negyede nincs biztonságban.

A bejegyzés alatt viszont a kommentelők jó része nem kímélte a főpolgármestert:

Akkor a tesztelt idősek háromnegyedénél a szükséges ellenanyagszint megvan. Ahhoz képest nem is olyan rossz az arány, hogy az lett mondva, hogy semmit nem ér a kínai vakcina

– utaltak vissza többen is a baloldal kínai vakcinát támadó korábbi nyilatkozataira.

Nem csak antitestvédettség létezik… De azért keltsük a hangulatot…!” – fogalmazott egy kommentelő, és volt, aki a főváros mostani antitestszűrő kampánya kapcsán Karácsony Gergely korábbi ígéreteit is számonkérte.

Annyira örülök, hogy szívén viseli az idősek sorsát! Igaz jobb lenne, ha azon aggódna mit tett a fővárossal! Hol vannak a kampányban megígért kedvezmények és pénzek!” – olvasható a hozzászólásban.

Karácsony Gergely álhíreket terjeszt, de lebukott

reagált a közösségi oldalon a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely a Semmelweis Egyetem kutatására hivatkozva azt írta: egyértelművé vált, hogy a főváros kampánya csak az emberek becsapására alkalmas, a védettség felmérésére nem.

Gulyás Gergely rámutat: a főpolgármester kevesebb mint két év alatt Európa legnagyobb közlekedési dugóit állította elő, aggasztó a köztisztasági helyzet, és Budapestet újra elárasztották a hajléktalanok. Mégis ahelyett, hogy a saját maga által okozott problémákra keresne megoldást, a beoltott és védett emberekben igyekszik félelmet kelteni.

Gulyás Gergely a bejegyzés végén hozzáteszi: a főpolgármester bocsánatkéréssel tartozik.

A címlapfotó illusztráció.