×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Mutatjuk, mennyivel több migráns özönlik a kerítéshez – INFOGRAFIKA

 

A tavalyi évhez képest idén közel háromszor annyi migránst tartóztattak fel a magyar határkerítésnél – közölte Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója. Infógrafikán mutatjuk a döbbenetes adatokat.

 

A magyar határnál feltartóztatott illegális migránsok száma 2021. január 1-jétől július 13-ig 48 500 fő volt. A tavalyi év ugyanezen szakaszában azonban ez a szám csak 15 500 volt. Ami azt jelenti, hogy a tavalyi évhez képest idén több mint háromszorosára nőtt a magyar határnál feltartóztatott migránsok száma.

A képre vagy ide kattintva nagyobb méretben is megtekintheti az infografikát.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma reggel adásában elmondta, hogy mindhárom európai útvonalon jelentős a migrációs mozgás növekedése. A balkáni mellett a spanyol és az olasz útirányok is súlyos adatokat mutatnak.

Az egyre növekvő migrációs nyomás következtében a magyar kormány nemzeti konzultációban ad lehetőséget a választópolgároknak, hogy elmondhassák véleményüket a migrációról, hiszen  a kérdőívben két kérdés is foglalkozik a bevándorlással.

A címlapfotó illusztráció.