×
Kövessen minket Facebook-on is!

Már követem az oldalt!
×

Olvasóink elsöprő többsége sem méhlegelőnek nevezett gazt, sem juhlegelőket nem akar Budapesten

 

Olvasóink elsöprő többsége nem akar juhokat látni a főváros utcáin.

 

Amióta kitavaszadott és kizöldült a természet, egy sárga kör alakú tábla borzolja a kedélyeket a fővárosban.

„Nem gaz, méhlegelő” – Budapest számos közterületére került ki ilyen tábla. Olvasóink mintegy 79 százaléka szerint már ez is túlzás volt,

nemhogy a főváros főtájépítészének javaslata, aki már juhokat is hozna Budapestre.

A képre, vagy ide kattintva nagyobb méretben is láthatja az infografikát.

Forrás: hirado.hu

Bardóczi Sándor azt nyilatkozta, hogy a legelő-ökoszisztémák kialakításához fontos lenne, hogy legyen Budapestnek egy vagy több nyája. Olvasóink kevesebb mint 20 százaléka gondolja úgy, hogy a legelő állatok látványa nyugtatólag hatna a fővároban, két százalékuk szerint pedig a méhek még rendben vannak, de a juhok furcsán festenének a fővárosban.

Lábszárközépig ér a gaz például a Petőfi hídra vezető járda mellett. A mellette lévő parkban pedig még magasabb a fű, közötte dudvaszigetek és szemét. A területen itt is sárga tábla: „Nem minden gaz, ami magasra nő, lehet akár méhlegelő.

Nékám Kristóf allergológus szerint kifejezetten szerencsétlen megoldás, hogy ilyen gondozatlan területeket hagynak a város belső részeiben a méheknek; a rovarok amúgy nem nagyon szeretik a városi klímát, és nem is látni sokat belőlük.

Hogy a juhlegelők létrehozásának ötlete mögött az allergológus véleménye vagy a kerületvezetők lustasága áll, az nem tisztázott, mindenesetre olvasóink elsöprő többsége láthatóan nem ért egyet a baloldali városvezetés újabb reformjaival.