Gulyás: Karácsony álhíreket terjeszt, de lebukott

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint politikai okból kelt alaptalan félelmet a főpolgármester azokban a magyarokban, akiket kínai vakcinával oltottak be. Gulyás Gergely ezért bocsánatkérést vár Karácsony Gergelytől.

 

A Semmelweis Egyetem kutatása leleplezte, hogy Karácsony Gergely hetek óta politikai célból kelt minden alap nélkül félelmet azokban a magyar emberekben, akiket a koronavírus elleni kínai vakcinával oltottak be – közölte a miniszter Facebook-oldalán szerdán.


A Semmelweis Egyetem kutatása egyértelműen igazolja, hogy a Magyarországon engedélyezett valamennyi vakcina, így a Sinopharm oltóanyaga is 96 százaléknál nagyobb hatékonysággal nyújt védettséget a koronavírus ellen – írta.

A Főpolgármesteri Hivatal kedden azt közölte, hogy ingyenes antitestszint-vizsgálatának első eredményei szerint a Sinopharm-vakcinával oltott 60 év felettiek mintegy 24 százalékánál nem találtak elegendő antitestet. Budapest vezetése emiatt felszólította a kormányt, hogy indítson ingyenes országos szűrést, és biztosítsa a harmadik oltást azoknak, akiknél nem alakult ki a védettség a megkapott vakcina ellenére sem.

Gulyás Gergely közölte: Karácsony Gergelynek semmi nem drága a Gyurcsány Ferenc „kegyeiért” folyó harcban.

A főpolgármester hazugságai lelepleződtek – jelentette ki. „Mostanra egyértelműen kiderült: a főváros által alkalmazott vizsgálat csak az emberek becsapására alkalmas, a védettség felmérésére nem.” A Semmelweis Egyetem kutatása igazolja, hogy a  Karácsony Gergely által a védettség hiányával megtévesztett emberek 88 százaléka is védett – közölte.

A főpolgármester kevesebb mint két év alatt Európa legnagyobb közlekedési dugóit állította elő, aggasztó a köztisztasági helyzet, és Budapestet újra elárasztották a hajléktalanok - írta Gulyás Gergely.

Karácsony Gergely ahelyett, hogy a saját maga által okozott problémákra keresne megoldást, a beoltott és védett emberekben igyekszik félelmet kelteni, hogy ezzel is a kormányt rágalmazhassa. A főpolgármester bocsánatkéréssel tartozik” – közölte.